Natrafiłem na pewien problem. Podłączyłem do mojej atarki zewnętrzną stację dysków (tak dokładniej są to dwie przełączane stacje 3,5 i 5,25 cala). Dyskietki sformatowane w drugiej stacji, nie dają się odczytać w pierwszej i vice versa (a pokazywane pojemności są identyczne). Jeżeli dają się odczytać, to nie ma śladu po plikach, choć są na dyskietce.
Kabel łączący musiałem zrobić sam, bo z jednej strony ma DIN14, z drugiej DB25. Z 14 sygnałów wykorzystywane jest 13, brakuje DS1 (Drive Select 1), co akurat jest najdziwniejsze bo DS1 to właśnie druga stacja.
Preordery na kartridże NokturnFM NokturnFM to nowe kartridże do Atari ST, które wzbogacają 16-bitowe maszyny o dźwięk OPL2/OPL3 znany m.in. z PC.
RastaConverter Beta17 Najnowsza wersja RastaConvertera, narzędzia do konwersji grafiki na Atari, przynosi szereg poprawek.
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.