Czy ktoś może mi powiedzieć jak powinienem się zabrać do otwarcia cartridge firmy Activision z grą Pitfall 1 ? :) Taki sam jest z River Raid i pewnie wieloma innymi ich grami. Nie chiałbym go połamać ani bez powodu zrywać nalepki. Czy tam jest śrubka czy tylko zatrzaski ? Gdzie są te zatrzaski. Aha. Chcę go otworzyć bo nie działa. Pojawia się pusty ekran przy włączeniu. Wszystko wisi. Nawet do qmega 4.04 nie da się wejść. Z normalnym OS też próbowałem. Styki wyglądają ładnie. Inne carty w komputerze chodzą. Sprawdzałem na dwóch maszynach i to samo. Z góry dzięki za pomoc.
Lost Party 2025 startuje już jutro W Licheniu Starym rusza zlot fanów 8-bitowych komputerów
zeST 20250627 - Atari ST w FPGA z turbo! Nowa wersja zeST z trybem turbo 50 MHz i poprawkami Shiftera i MFP
UltraSatan - firmware 1.30 Nowa wersja firmware dla UltraSatana wspiera nowoczesne karty SDHC i SDXC
53 lata marki Atari 53 lata od założenia Atari - firmy, która odmieniła świat gier i komputerów.
Odtwarzanie układów z Atari Falcon Trwa zbiórka na odtworzenie chipów Videl, Combel i SDMA z Atari Falcon