Czy ktoś może mi powiedzieć jak powinienem się zabrać do otwarcia cartridge firmy Activision z grą Pitfall 1 ? :) Taki sam jest z River Raid i pewnie wieloma innymi ich grami. Nie chiałbym go połamać ani bez powodu zrywać nalepki. Czy tam jest śrubka czy tylko zatrzaski ? Gdzie są te zatrzaski. Aha. Chcę go otworzyć bo nie działa. Pojawia się pusty ekran przy włączeniu. Wszystko wisi. Nawet do qmega 4.04 nie da się wejść. Z normalnym OS też próbowałem. Styki wyglądają ładnie. Inne carty w komputerze chodzą. Sprawdzałem na dwóch maszynach i to samo. Z góry dzięki za pomoc.
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.