Hej bracia :)
Mógłby ktoś mi podać wymiary dowolnego standardowego pudełka jakiejkolwiek gry na Xe? Może sprecyzuję - chodzi mi o tytuł zagramaniczny, najlepiej ze stajni Atari.
Szukałem w sieci ale wymiarów nikt nie podawał...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Pudełka do gier XE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej bracia :)
Mógłby ktoś mi podać wymiary dowolnego standardowego pudełka jakiejkolwiek gry na Xe? Może sprecyzuję - chodzi mi o tytuł zagramaniczny, najlepiej ze stajni Atari.
Szukałem w sieci ale wymiarów nikt nie podawał...
Chodzi ci o wymiary kartridża? 80 X 65 X 22 mm. XE Vdeo Game Cartridge. Gra Lode Runner.
Dzięki, to też się przyda. Faktycznie zapomniałem do postu dodać ważnej informacji - rzecz rozbija się o wymiary pudełka, lecz kartonowego. Mam przed sobą box gry Q*bert na A2600 (138 x 192 x 24 mm) - jestem ciekaw czy seria XE posiadała pudełka w tych samych rozmiarach?
Wątpliwe, bo np. do gier do Lynxa są co najmniej 2 rodzaje pudełek.
mam trochę pudełek, lecz problem w tym :) - że od 20 minut szukam jakiejś miarki :D. Dla porównania jak wreszcie się dokopię do narządu pomiarowego mam np. pudło z defenderem (seria "XL"), AirBall ("XE"), i coś tam do lynxa.
Dzięki Pinek - chodzi mi jedynie o XE, jak pisałem na wstępie (Lynxowe pudełeczka mam, jakoś wszystkie w tym samym rozmiarze).
Pin: jeśli nie masz żadnej miarodajnej miary to może porównaj z pudełkiem gry A2600, może jest identyczne?
hmm BeWu-> co wydajecie? Ostatni hit z abbbuuuca?;)
Jak tak, to ja poprosze 2 sztuki
mam miarę - wieczorem będą rozmiary pudełka;- bo teraz nie ma mnie w domu. Obmiar z typowego opakowania gry AIRBALL - seria oczywiście wzorniczo dostosowana do XE.
EDIT:
u mnie wymiary tak samo;- jak poniżej pisze Pet_BB :) - 153 x 215 x 24 mm. Mierzone drewnianym metrem :D
Carty serii XE jakie posiadam mają pudełka w wymiarach mniej więcej: 153 x 215 x 24 mm
pin: narzad pomiarowy masz zawsze przy sobie. po prostu podawaj dlugosc w drewnianych czuonkach :D
DataSoft (Tomahawk, Mercenary): 150x225x30mm +/- 2mm (mierzone zwykłą linijką).
MicroProse (TopGuner): 156x222x25mm, dokładnośc j.w.
EA (Lords of Conquest ) - 220x221x1mm (takie płaskie jak płyty gramofonowe :-)
pozdrowienia,
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Pudełka do gier XE
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 63 zapytań