Witam.Niedawno padł mi procesor CO14806 w Atari65XE(wraz z expansion port).Stwierdziłem że wersja z tym portem jest dosyć rzadka i postanowiłem ożywić ten komputer.Jak się okazało,w sklepie nie można było dostać oryginalnego CO14806,ale był za to SY6502.Jednak procesory te różnią się trochę od siebie m.in. tym że sygnał R/W w jednym procku jest na nóżce 34 a w drugim na 36.Jak zauważyłem można bez problemu połączyć te nóżki ze sobą gdyż w CO14806 nóżka 34 jest n.c.Jednak największy problem tkwi w tym iż 6504 nie ma sygnału HALT.Moje pytanie brzmi:czy komputer będzie działał bez tego sygnału?albo ewentualnie czy ten sygnał można zrobić na kilku TTL-ach?,bo jak wyczytałem na jednej ze stron,to w Atari 800 sygnał HALT tworzyły 4 układy scalone.
Program zlotu Last Party 2026 Poznaj szczegółowy harmonogram 12. edycji kultowego demoparty Last Party w Licheniu Starym.
F16 Falcon Strike 2.0.0 Ogromna aktualizacja polskiego symulatora lotu F-16 na Atari XL/XE wprowadza nowe tryby i mechaniki.
Nowy firmware dla konsol z serii Plus Aktualizacja oprogramowania dla konsol Atari 2600+ oraz 7800+ wprowadza liczne poprawki.
Tony Do It! Świąteczny prezent od Monochrome Productions to grywalne demo nowej przygody Tony'ego na Atari.
Nowy shooter od Shantiego Shanti prezentuje prototyp poziomej strzelaniny wykorzystujący mnóstwo kolorowych, animowanych przeciwników.