udało mi się kupić za 35 zł atarkę 130xe:) z 4 kościami pamięci na płycie(nie wiem jak to one sie tam nazywają). wyprałem odpaliłem - działa. W zestawie sprzedający dołożył rozebrany do połowy zasilacz oryginał. Jest on rozebrany do połowy czyli zdjęte ma tylko od spodu plastikowe denko - którego nie ma, pozatym jest ukrojony kabel 7din więc wtyku też nie mam, ale najgorsze to to że jest on w środku zalany czymś przypominającym żywicę. Sprawdziłem zasilacz, jest uszkodzony , wchodzi 220, a wychodzi 0 na pinach wystających z zywicy. Czy ktoś z was ma jakikolwiek sposób na bezbrutalne otwarcie tego zasilacza i dostanie się do płytki stabilizatora? można tą żywicę jakoś rozpuścić?. nie chcę dorabiać zasilacza bo on ma oryginalna obudowę. Liczę na wasze niezliczone i nowatorskie pomysły:) pzdr
ACHA, JAKO CIEKAWOSTKA to zauwazyłem ciekawy numer seryjny X000012
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.