Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"
@ZuluGula: Turbo załóż ;) Będzie szybciej ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Akcja - Wsparcie w reverse-engineering Wspierajmy tych, którzy do tej pory zrobili wiele!
atari.area forum » Sprawy atari.area » Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@ZuluGula: Turbo załóż ;) Będzie szybciej ;)
Też ostatnio obserwowałem spowolnienie, ale teraz jest już ok i śmiga elegancko jak by co.
Bo to dodatkowy retro urok ;)
ps. teraz jest zdecydowanie lepiej!
Wbrew pozorom, ten XC12 nie jest taki zły jak się uruchamia oryginały lub soft nagrany na porządną kasetę IEC type I.
W epoce raczej pokutowały fatalne n-te kopie przegrywane nierzadko (głównie?) na sprzęcie audio.
A i błąd w Atari OS swoje pewnie dołożył ;) http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=9188
[MM dely]: Proszę nie offtopikować, nie temu służy ten wątek
Ostatnio edytowany przez Jacques (2021-03-03 14:38:21)
No I od kilki/kilkunastu dni jest lepiej.
Tylko czasami tworzenie & dopisywanie do watku trwa dluzej.
@Dely, zmigrowales gdzies AA czy tunning/housekeeping DB byl robiony ?
BTW. Potrzeba jakis dodatkowych funduszow na utrzymanie AA ?
Ostatnio edytowany przez Monsoft (2021-03-07 10:33:10)
znowu wraca złe ? ... post dodawał mi się dobre kilka...dziesiąt sekund
dokładnie, forum otwiera się szybko ale dodawanie nowych postów to katorga.
Ciekawe jest to że jak w drugiej zakładce otworzę "show_recent" to widzę mój wpis dodany, ale w pierwszej nadal czekam na potwierdzenie dodania.
I jeszcze jedno, edycja postu dokonuje się błyskawicznie.
Ostatnio edytowany przez Cyprian (2021-03-14 14:04:47)
Czy mi się wydaje czy kiedyś był licznik wyświetleń przy każdym temacie?
Znikło bezpowrotnie?
faktycznie znikło, a szkoda
forum znowu przymula,
Gdy dodaję wpis w pierwszej zakładce, zanim zobaczę że jest on dodany, to jestem w stanie w drugiej otworzyć nowe posty i wyedytować moją wiadomość.
Ostatnio edytowany przez Cyprian (2021-04-08 13:10:41)
Nadal dzieje się to samo co zgłosił powyżej Cyprian....
Znowu? Powrócił problem z czekaniem na dodanie posta?
Od pewnego czasu u mnie znów jest (po)wolno. Klikam z w link typu "Główna", albo "Aktywne tematy", albo już w konkretny wątek i na wyświetlenie czekam ze 20+ sekund.
Co ciekawe, co jakiś czas przyspiesza i kolejne stronki ładują się bezzwłocznie, ale po kilku przejściach, następne znów się ślimaczą.
Też tak macie?
Jest czkawka, jakby wirtualka z serwerem była wysłapowywana i trzeba czekać na ściągnięcie i ponowne przywrócenie.
to jest retro vibe, to trzeba na spokojnie :)
Ostatnio edytowany przez bocianu (2023-05-13 14:00:25)
jest ~10tej i właśnie tak to wygląda.. staram się przeglądać około 8mej rano, wtedy jest jeszcze ok. później są przywiechy..
Pany... ogarnijcie proszę te lagi, bo zaczął się już robić bałagan. :(
Lagi zaczynają powodować bałagan w postaci wielokrotnie przesłanych wpisów.
Nie chcę wyjść na kogoś roszczeniowego, ale jeśli przez 6 lat osoba zarządzająca serwerem nie jest w stanie poradzić sobie z takim problemem, może warto tą osobę wymienić?
Rozumiem jeśli problem zdarzałby się sporadycznie, ale nie od kilku dni non stop.
Może czas zmienić serwer? Nie wiem, kupcie sobie jakiegoś raspberrymi czy coś takiego, postawcie na tym serwer. Wydajność będzie lepsza niż tego czegoś, co to obecnie obsługuje.
Koszt domeny (~75zł za PL na OVH.PL) i opłaty za prąd (4W * 365dn * 24h *1zł/kWh = 35zł) chyba nie przebije najtańszego hostingu.
Nie chcę wyjść na kogoś roszczeniowego, ale jeśli przez 6 lat osoba zarządzająca serwerem nie jest w stanie poradzić sobie z takim problemem, może warto tą osobę wymienić?
Spoko, masz pomysł kto by mógł taką osobą być?
Musi być czuć retro:-) Kiedyś czekało się po 20 minut na wczytanie gry i nie było problemu:-)
Ninja ładowała się chyba dłużej... Muszę przy jakiejś okazji sprawdzić. ;)
może warto tą osobę wymienić?
Ja mogę wymienić TĘ osobę nawet z imienia i nazwiska.
Musi być czuć retro:-)
Zróbmy tak, jak strona będzie się ładować wolno, to będzie słychać piszczenie magnetofonu w normalu, jak szybko - Toms z buforowaniem ścieżek.
dely, pakuj się.
Będziemy wymieniać :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.110 sekund, wykonano 9 zapytań ]