Temat: No to lecim z Fujinet.
Śledze temat od jakiegoś czasu, prototyp zbudowałem ale widze że temat dojrzał ;) Więc ...płytki dzisiaj przyszły, części pewnie jutro dojadą ;) I lecim z montażem paru sztuk ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Śledze temat od jakiegoś czasu, prototyp zbudowałem ale widze że temat dojrzał ;) Więc ...płytki dzisiaj przyszły, części pewnie jutro dojadą ;) I lecim z montażem paru sztuk ;)
Chcę kupić 1 szt. czy to przez forum/FB, czy Allegro ;)
Ostatnio edytowany przez Jacques (2020-09-10 07:41:50)
Też byłbym zainteresowany wersją zmontowaną
Robią sie, pierwsza sztuka odpalona ;) . Teraz to zapiernicza. Wcześniej miałem na innym ESP i sie przycinało strasznie.
https://www.youtube.com/watch?v=uI9aazz0xOI
Ta, pięknościowo i też bym pobrał taki urządzeń. Ale kwestia podstawowa: po wiele te morele? bedzie kosztować :)
Też byłbym zainteresowany zakupem - Zaxon daj znać jak to widzisz. Tak jak z bum boxami dasz znać że są na allegro?
Ostatnio edytowany przez szymonu (2020-09-11 08:24:27)
Zaxon, rzuć trochę szczegółów... WROVER WROOM 4/16M?
No i cena.. jaka?
WROvER B 16 mega, taki, https://pl.mouser.com/ProductDetail/356 … WROB(16MB)
Cena, około 250 PLN. Zmontuje, wystawie na Allegro i dam znać.Pewnie koło środy bo na razie mam inne zamówienia do zrobienia a i kontrolery USB nie dotarły jeszcze. No i musze wtyczki i gniazda podrukować bo gotowce nie pasują. No i obudowe narysować by wypadało ...
Wtyczki ogarnięte. Jutro gniazda musze narysować i wydrukować.
Ostatnio edytowany przez zaxon (2020-09-11 17:34:13)
Ładne...
Wystawione, https://allegro.pl/oferta/fujinet-karta … 9691436160 . Zmontowane, przetestowane, przelotowe, w budzie 3D w stylu XE lub XL.
czemu, wystawiasz koniecznie na alle i płacisz im prowizję, którą byś mógł opuścić tu na forum i kilku chętnych, chwaliłoby Cię po wszystkich odpustach ;-) że po takiej taniości sprzedałeś...
Firma musi mieć obrót. Nie jest tak prosto.
Sklep na WWW również zapewnia obrót. Czy utrzymywanie sklepu jest tańsze od sprzedawania tylko na Allegro, eBay i SMR, nie wiem. Czy zapewnia większą klientelę w Polsce niż Allegro - nie.
Cóż, działam sam. Doba ma tylko 24 godziny . Allegro upraszcza mi obrót papierami które ostatnio mnożą sie jak króliki . Prowadzenie sklepu to kolejne czasochłonne obowiązki. Zresztą, co do prowizji Allegro. Jak ktoś ma smarta to kupuje dynksa za 250 PLN z darmową wysyłką. Kupując w sklepie kupiłby za 225 plus 12.99 paczkomat. Oszczędność znikoma a dla mnie sporo zbędnych i dodatkowych kosztów i pracy.
A powyżej 100 zł w Smarcie nie mógłby być już też kurier darmowy, a nie tylko paczkomat?
I fajnie byłoby, gdyby obudowa XE mogła być wydrukowana szarym filamentem, wtedy trzymałoby się to kupy i może nie trzeba było malować?
Ostatnio edytowany przez Jacques (2020-09-13 07:26:30)
Hmm, temat jest o FujiNet a nie o pomysłach jak ja bym mógł firmę prowadzić.... 2 paczkomaty mam pod domem, wychodze i wysyłam, przy okazji odbieram . Na kuriera musze czekać bo nigdy nie wiadomo o której przyjedzie. Ja naprawde nie mam na to czasu . Jest niedziela, 8 rano, od 2 godzin już siedze, 2 drukarki zapierniczają a ja płytki robie. Za 2 miesiące minie 2 lata działalności EIGHTBITCLONE w Polsce. Mam wypracowane pewne rzeczy które działają i się ich trzymam. Robie, pakuje, wysyłam. Tyle w temacie.
Ale chyba można nadać paczkomatem, a doręczenie byłoby kurierem InPostu za darmo w ramach Smart?
A szary filament dla XE? Bo trzeba by malować czarną obudowę...
Ostatnio edytowany przez Jacques (2020-09-13 12:05:47)
Jakis czas temu w odpowiedzi na jakims tam post na FB obnosnie FujiNet'u, zbudowalem docker container image z TNFS serverem. Lezy tutaj, jak by ktos chcial troche uproscic sobie zycie https://hub.docker.com/r/monsoft/tnfs
Ostatnio edytowany przez Monsoft (2020-09-13 09:30:27)
Fajnie tylko, że pod ARM-y.. a x86? :-)
Ja trochę postów wyżej napisałem, że jest serwer perlowy. Tylko jak przyszło do instalacji, za cholerę nie mogę go teraz odszukać :/
Fajnie tylko, że pod ARM-y.. a x86? :-)
Pamitam, ze FB watek byl o konfiguracji TNFS na Raspberry Pi, wiec zrobilem kontener dla ARM'a.
Zbudowalem kontener dla x86. W repo teraz sa dwa image o tagach arm i x86.
Ostatnio edytowany przez Monsoft (2020-09-13 21:05:08)
No i poszło...
Co prawda jeszcze nie odpaliłem Atari by sprawdzić czy działa transfer.. ale czemu miałby nie działać? :-)
Dzięki monsoft.
Ostatnio edytowany przez pancio.net (2020-09-14 06:18:59)
Dobra, bardzo dziękuje za zakupy no i wiem że ludzie lubią updejty.
Status na dzisiaj, dokończyłem i wysłałem inne moje zamówienia, od jutra pełny focus na Fuji Netach . Obie moje maszyny od soboty non stop drukują gniazda i wtyczki. ( 1,5 godziny sztuka) . Jutro zaczynam drukować obudowy, wrzuce fotki jak to wygląda w obudowach XE, XL, czarnych i czerwonych więc jeszcze będzie można zmienić zdanie.
Reszta części mi dzisiaj dotarła ze Stanów. Więc tylko siadać , skłądać, pakować i wysyłać. Wąskie gardło to wydruki 3D, to troche jednak trwa. wtyk + gniazdo 3 godziny, buda 5 godzin.
A nie ma szans, żebyś zainwestował w szpulę szarego i choćby białego filamentu by zrobić obudowy XL/XE właściwie? ;)
Może to uważasz za trucie d... ale ostatecznie na to długo się będzie patrzeć użytkując fujinet, pójdzie na to czas drukarki, prąd, naprawdę czerwone XL i czarne XE mają sens dla innych nabywców? :P
Ostatnio edytowany przez Jacques (2020-09-15 11:20:19)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.260 sekund, wykonano 9 zapytań ]