Temat: Atari 7800 mod AV
Poszukuje osoby która by zamontowala moda AV do Atari 7800. Podobno identyczny jak do 2600?? Wersja Pal, najlepiej Warszawa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa wersja mplayera Odtwarzacz av dla ST/TT/Falcon
Wywiad z Konradem Zawadą (Zaksoft) Skąd wziął się pomysł na Makro Demo i Magnetic Demo, jakie było nimi zainteresowanie.
Derio Tournament of Atari 2020 Relacja z kolejnego turnieju gier w Kraju Basków.
Albert - nowa gra na Atari XL/XE Gra dla atari XL/XE
GENIUS, nowa gra na małe Atari Nowa gra na apple, C64, c+4 i... Atari
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszukuje osoby która by zamontowala moda AV do Atari 7800. Podobno identyczny jak do 2600?? Wersja Pal, najlepiej Warszawa.
Czy identyczny, to bym polemizował - ale podobny. No i trzeba pamiętać o dołączeniu dźwięku z zewnętrznego carta (chciałem napisać POKEYA, ale obecnie i Yamahę można podłączyć, a zasadniczo przypuszczam, że (prawie) dowolny układ w carcie). I sygnały są z innego miejsca.
I jeszcze pytanie: wersja PAL czy NTSC (mody się tu sporo różnią). I nie, nie zamontuję Ci, choć w mojej mnie korci...
OK, a nie zamontujesz bo jesteś zwolennikiem zostawienia sprzętu w oryginale, chodzi mi o Twoj bardziej. Ja mam wersje PAL. Co oznacza wyprowadzenie dzwięku z zewn. karta!!!! Bo to już mi się nie podoba
Nie, nie zamontuję, bo nie czuję się na siłach. W swoich mogę coś spaprać, w cudzych to już byłby obciach. Wersja PAL, czyli łatwiej, pin od zewnętrznego źródła dźwięku znajdziesz obok pinu dźwięku z TIA, w modzie wystarczy je zewrzeć. To ta dobra wiadomość
A akurat mod video - to dopisuję - uważam za dobrą przeróbkę i przydatną.
Ostatnio edytowany przez Sikor (2021-02-24 10:49:32)
Ok wsio jasne, dzięki. Więc nadal szukam magika do moda . Może być nie z W-wy.
"Pan-tu-nie-stał" Czekam 10 lat... http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=8599
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 23 zapytań ]