Witam wszystkich. Jestem tu nowy ale od dawna jestem fanem Atari. Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem konsoli Atari 7800. Dość długo przeleżała na sztychu ale w końcu udało się ją uruchomić. Szczęście nie trwało długo. W konsoli "zablokowało" się strzelanie. Zachowuje się tak jak by cały czas"strzelanie" było wciśnięte na padzie. Nie ma znaczenia czy pad jest podłączony czy nie. Sprawdzałem na kilku grach i innym padzie. Może ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyny?
Harmonogram Silly Venture 2025 Prezentujemy pełny harmonogram wydarzeń od 20 do 23 listopada.
Nowy teaser RM800XL - launcher gier Revive Machines zaprezentowało kolejny film o RM800XL. To zaawansowany launcher gier z wieloma opcjami.
Atari CAS Play 0.05 - CAS w przeglądarce Krystone wydał Atari CAS Play 0.05, narzędzie do odtwarzania i konwersji plików .CAS w przeglądarce!
TasmARI - nowy projekt dla Atari Innowacyjne urządzenie łączące Atari ze światem IoT.
Nowe wieści o RM800XL Revive Machines prezentuje interfejs repliki Atari 800XL w dwóch nowych materiałach wideo.