Temat: [K] Kartridż Turbo 2000 do Atari XE
Kupię kart jak w temacie. Cena do uzgodnienia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupię kart jak w temacie. Cena do uzgodnienia.
Dodaj jeszcze którą wersję szukasz - przełącznik/joy, Warszawskie/Wrocławski, bodajże na Pomorzu mieli ludzie też nieco odmienną wersję...?
==================================
Edyta podpowiada: ewentualnie odnajdź wątek @sebana o magnetofonach, tam są wsady i wybierz jakiś. Może pójść na często na SIC! lub innym cartridge-u.
Ostatnio edytowany przez Sikor (2024-02-09 08:39:17)
hmm ja miałem kso, ale ztcp jeden kolega miał po sio. no wrocławskiego/czeskiego u nas raczej nie było..
tak, 'wydłubane' xex'y do obsługi turbo działają z sic'a, pico, ultimate carta, avg..
Prawdę mówiąc to nie wiem jakie. Zasadniczo to wychowałem się na wrogim obozie i słabo na Atari się znam. Ostatnio dokupiłem do mojego Atari magnetofon do naprawy, udało się go ożywić i odpalić z taśmy od Retronics Miecze Valdgira. Z tego co widziałem podczas ogarniania go to zamontowany jest przełącznik i do płytki idą trzy przewody, w jednej pozycji (pewnie normal) bezpośrednie połączenie a w drugiej przez kondensator 10uF z rezystorem równolegle. Żadnej dodatkowej płytki nie widziałem wewnątrz.
Z Twojego opisu wynika iż posiadasz Turbo 2000F/2001.
Soft do tego turbo w postaci .XEX był chociażby w tym poście: Turbo 2000F CMD & Phase Select Patch v.1.2. Wersję .XEX możesz załadować z dowolnego urządzenia I/O (SIO2PC, SIC! Cart, AVG Cart, SDRIVE, SIO2SD, etc.).
Jeżeli chciałbyś zbudować sobie cart albo uruchomić jako emulowany cart z poziomu np. AVG Cart to tutaj masz zawartość pamięci EPROM: Turbo 2001 v.2.1 Cartridge
Ostatnio edytowany przez seban (2024-02-09 17:24:34)
Takiego XEX-a można odpalić z a8pico carta. Przy obecnej wersji softu można to zrobić automatycznie (chociaż to trochę strata funkcjonalności carta).
Mam kartridż z praktycznie wszystkimi "turbami", zapraszam.
@Bluefish:
Tak przerobiony magnetofon jak opisałeś parę postów wyżej wczytuje prawie wszystkie turba obsługiwane poprzez złącze SIO.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.065 sekund, wykonano 11 zapytań ]