Temat: Kontroler SCSI z MegaSTe a zwykłe ST
Czy ktoś wie czy ten kontroler:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47090618
da się pożenić z 1040ST ??
Atari 800XL / U1MB / Sophia 2 / Sio2IDE & CF 512 MB
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś wie czy ten kontroler:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47090618
da się pożenić z 1040ST ??
Według moich informacji (ale może neizbyt pewnych) powinien dać się podłączyć.
Bo to jest chyba zwykły kontroler ACSI<->SCSI.
Hmm, ACSCII to jest SCSII okrojone o kilka sygnałów. Ten kontroler bez przeróbek nie pójdzie w STE - STE nie ma odpowiedniego portu rozszeżeń - patrz na PINy po lewej stronie karty, które wystają zza dysku. Natomiast przypuszczam, że średniozaawansowany elektronik mógłby ją w przeciągu 15-stu minut przystosować - odpowiednie sygnały w STE występują, brak tylko złącza...
Ja niestety mam ST a nie STe, a do tego w elektronice do dobry jestem (byłem) tylko z teorii - lutownicą udało mi się spalić wszystkie układy jakich się tknąłem :evil:
Hmm, ACSCII to jest SCSII okrojone o kilka sygnałów. Ten kontroler bez przeróbek nie pójdzie w STE - STE nie ma odpowiedniego portu rozszeżeń - patrz na PINy po lewej stronie karty, które wystają zza dysku. Natomiast przypuszczam, że średniozaawansowany elektronik mógłby ją w przeciągu 15-stu minut przystosować - odpowiednie sygnały w STE występują, brak tylko złącza...
Sikor: pójdzie bez problemów. kwestia przejściówki,
Toż napisałem - kwestia 15-stu minut dla kogoś, kto się zna... :lol:
w 15 minut mozna 5 jaj ugotowac
w 15 minut mozna 5 jaj ugotowac
Albo kilo pierogów. mozna też przylutować kilka kabelków.
na kolejne 15 minut
potem odpadna
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 8 zapytań ]