Witam,
W sumie to głównie kolekcjonuję ośmiobitowce, ale za to ze szczególnym uwzględnieniem Atari :)
Czasem wyjmuję któryś egzemplarz i mam ochotę się trochę nim pobawić. Dla zabawy i przypomnienia "młodszych" czasów zapragnąłem nagrać sobie kilka kaset najfajniejszych gierek. Oczywiście posiadam SIO2SD, SIO2PC, i jakieś 5 stacji, ale posłuchać przez kilkanaście (kilkadziesiąt) minut popiskiwania kasety - bezcenne :) Nie pamiętam już zupełnie jak to się kiedyś robiło. Tak więc prośba: jakim softem najprościej nagram gierkę na kasetę w normalu? Najlepiej korzystając z SIO2PC, bo na dysku sporo pozycji. Jeśli mogę liczyć na jakiegoś linka lub podsyłkę, to będę wdzięczny bardzo.
z góry dziękuję i pozdrawiam
Preordery na kartridże NokturnFM NokturnFM to nowe kartridże do Atari ST, które wzbogacają 16-bitowe maszyny o dźwięk OPL2/OPL3 znany m.in. z PC.
RastaConverter Beta17 Najnowsza wersja RastaConvertera, narzędzia do konwersji grafiki na Atari, przynosi szereg poprawek.
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.