kosa0 napisał/a:Jestes Polakiem :-) i to zwalnia z myslenia fantastycznie :-)
A Ty kim jesteś, że ponoć myślisz a ja nie ? A Ty masz krzywe zęby i śmierdzą Ci stopy bo podziwiasz niemiecki "ordnung". To argument na poziomie twojego. Udowodnij, że jest inaczej.
Czekales i doczekales lewAk to taki nierob - bez mozgu ( taki wybirca po) ktory mysli ze pieniadze biora sie z bankomatu , ze panstwo bierze pieniadze z mennicy - ktory uwaza ze wszystko nalezy sie wszystkim ale nie wiw skad na ro wziasc pieniadze.
Brak argumentu maskujesz obrażaniem. Piszemy o Niemczech...tam też są wyborcy PO ? Wyborcy nowych władz Polski też myślą, że pieniądze na wszystko wezmą się z NBP i z mennicy albo z banków, co na jedno wychodzi, bo im tak obiecano i w to wierzą.
Znalazłem dobry opis tego kim jest lewak:
lewak i lewactwo występuje jako wszelka przyczyna zła (prócz trzęsień ziemi i kokluszu), wliczając w to głód w Afryce, wysokie ceny mieszkań czy odpowiedzialność za osobiste problemy piszących (parafrazując pewien dowcip: "to musiał być wyjątkowy lewak, bo jeszcze narobił p. hrabiemu w spodnie").
Skoki ? Ja czekam na rozliczenie poprzednich afer Njektorzy maja probkem z zapamietaniem osmiorrniczek i panstwa teoretycznego :-) smutne prawdIwe .
Piramidy działaja tylko dlatego, że ludzie nie czytają regulaminów bo czytanie ZE ZROZUMIENIEM nie jest cool i trendy. Pisałeś o AmberGold...czy ktoś kazał im podpisywać umowę ? Piszesz o jakimś Państwie teoretycznym. Nasłuchałeś się farmazonów wyborczych i powtarzasz je jako mantrę. Nawet nie wiem co rozumiesz pod tym pojęciem. Nawet nie wiem czy sam rozumiesz. To taka papka medialna dla takich wyznawców nowej władzy jak Ty. Co to jest "państwo praktyczne" ? Napisz zestawienie/porównanie i wtedy możemy podyskutować o konkretach a nie o tym co Ty myślisz, że inni nie myślą.
Tak niemcy byli zairani ale trzeba troche czytac ksiazek :-)
Co z tego, że byli "zaorani" po przejsciu frontu...to ich kraj przez 6 lat był grabiony ? ludzie mordowani w obozach koncentracyjnych ? rozstrzeliwani pod murem swych domów ? Jesteś żałosny z takimi argumentami. To jest właśnie "prostowanie" historii w stylu niemieckim. W Kolonii na płocie wokół katedry jest długa wystawa z wielkim jak wagony literami opisującymi jak to CI ŹLI ALIANCI zbombardowali nasze pokojowo nastawione miasta i naszych biednych mieszkańców.
Jakie konkretnie książki mają mi udowodnić, że mam współczuć potomkom hitlerowców albo nawet żyjącym jeszcze członkom HitlerJugend ?
Maja placic obcokrajowcy k dobrze :-) w czym problem
Nie, to źle. Te autostrady nie są darmowe. Są płatne, i Ty za to płacisz, ale w niemieckim socjalno-socjalistyczno-narodowym ustroju naród niemiecki jest ciągle lepszy od innych i co więcej ma coraz więcej zatwardziałych wyznawców.
Wydaje ci się, że pieniądze na to ... jak to było ? .... "pieniadze biora sie z bankomatu , ze panstwo bierze pieniadze z mennicy - ktory uwaza ze wszystko nalezy sie wszystkim ale nie wiw skad na ro wziasc pieniadze."
W wypowiedzi na kilka zdań przeczysz sam sobie swoim tezom i zachowujesz się jak .... no jak kto ? Jak nazwałeś takie osoby ? Udziel konkretnej odpowiedzi.