Temat: Obudowy cartridge kompatybilne z XEGS
Jak pewnie niektórzy wiedzą - przymierzam się do produkcji. Chodzi o obudowę typu: https://images86.fotosik.pl/353/269cfe0f4e8d7b27.png - nieco zmienione optycznie, ale z zachowanymi wymiarami. Niestety, wszelkie kalkulacje wychodzą drogo - około 25-30zł/szt to minimum. Teoretycznie miałem testować tańsze, ale nie udało się.
A teraz o co chodzi: carty byłyby produkowane z formy wtryskowej, daje to swoje koszty (duże). Zaletą jest jakość i trwałość, która póki co jest dużo większa niż z druku 3D (choć i taki mi proponowano). Stąd ankieta o takich obudowach, proszę też o info w komentarzach.
Aha, nie liczę na sprzedaż i ilości jak u Maszczyka, taka cena jest nieosiągalna, chyba, że ktoś zamówi od razu z 5000 sztuk - bo jeśli to będę robił i tak mniejszy nakład póki co, bo nie sprzedam tego w 30 lat w takiej ilości ;)
Aha, ja zaznaczam opcję Sam nie wiem - choć będę potrzebował na własne potrzeby około 50 sztuk.
====
Jeszcze prośba do zainteresowanych osób o wpisywanie orientacyjnej liczby sztuk - niezobowiązująco, to nie jest deklaracja zakupu.
Ostatnio edytowany przez Sikor (2019-07-09 18:32:51)