Temat: Jak przenieść (zainstalować) Serious Magazine na dysk twardy

Cześć. Jestem początkującym użytkownikiem SIO2IDE i nie wiem jak można zainstalować Serious Magazine na twardzielu? To są pliki ATR. Uruchamiam je z SIO2PC, ale to bez sensu używać do tego grzyba jak w Atari mam twardziela. Może gdzieś to ktoś opisał jak to zrobić, ale ja nie natrafiłem.

1088XEL i inne XL, XE, ST.

2

Odp: Jak przenieść (zainstalować) Serious Magazine na dysk twardy

Pierwszych numerów robionych przez Jagera nie da się przenieść, bo są zbyt zintegrowane z DOS-em II+/D, mają gdzie indziej katalog, i w ogóle obsługuje sie to jak cao dyski. Sam Jager to stwierdził, a na moją prośbe o jakąś wersję supportującą HDD, powiedział: "Nic z tego".

Numoery robione bez jego udziału (sam czytnik+artykuły) ruszają bez problemu.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

3

Jestem początkującym użytkownikiem SIO2IDE i nie wiem jak można zainstalować Serious Magazine na twardzielu?

Huh? Po prostu wrzucasz pliki ATR na HDD i montujesz dysk pierwszy jako d1, drugi - d2: itp. Kiedy wystapi potrzeba zmiany strony majac qmega 4.04 za pomoca jego freezera zmieniasz napedy. Finito :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

4

Lizard ;- porypały Ci się interf.;- przy SIO2IDE masz *.atr - więc DOS II nie będzie się zbytnio doń czepiał;-  8O .
darpajdp ...wcześniej odpal HD z grzybem i zwal tam to - co potrzeba. Chyba, ze masz USB/.. o SIO2PC nie pisze - bo przy SIO2IDE/PC są ponoć jakieś problemy (chyba już ktoś sobie z tym dał rade..?)  :idea:

Kontakt: pin@usdk.pl

5

Dzięki za podpowiedzi już wiem troszkę więcej. Na razie niestety musze się męczyć z SIO2PC, bo mam SIO2IDE 1.7. Popróbuje po przegrywac i pokombinować.  :)

1088XEL i inne XL, XE, ST.