Temat: [K]ROM Commodore 1541 901229-05
Jak w temacie .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie .
oryginał czy epromik?
Do epromu potrzebny konwerter bo pinout inny.
najchętniej oryginał
podbijam.
Nadal szukam nawet eprom.
@damianx - pod tym linkiem jest masa obrazów ROM dla 1541
http://www.zimmers.net/anonftp/pub/cbm/ … /new/1541/
Rozejrzę się po swoim "lochu", ale nie gwarantuję sukcesu...
pozdrawiam
edycja:
Szukałem i niestety nie znalazłem choć jakąś stację 1541 kiedyś demontowałem "do ostatniej śrubki". Skorzystaj więc z powyższego linka.
Ostatnio edytowany przez tOri (2021-07-07 20:12:03)
to wiem że obrazy sa ,nie mam programatora i układów ,więc szukam gotowca.
@Damianx: Pruszków kolo Warszawy? Jak wiesz jaki układ i masz wsad - daj znać. Mogę zaprogramować. Choć epromów teraz nie mam w sumie, ale zobaczymy.
Możesz zaprogramować ale oryginalnie tam. Są kości 23xxx a 27xxx mają inny pinout I bez adaptera nic nie zrobicie.
podbijam.
Nadal szukam nawet eprom.
Ja robie takie rzeczy, vide https://allegro.pl/oferta/adapter-2364- … 0919003393
jutro sprawdze ale chyba mam ich garść
tak koło wawy.
w oryginale był tam speeddos ale chyba wyparował.
układ który siedzi to : HN4827128G-30
Ostatnio edytowany przez damianx (2021-07-21 17:08:21)
może być nawet eprom ,chciałbym sprawdzić czy stacja działa
Jak 27128 to mogę ci wysmażyć, musiałbyś się na Kabaty pofatygować. Ale to raczej nie tak, że wsad wyparował - ta kość nie jest zgodna z gniazdem w 1541 jeśli chodzi o pinout.
chętnie.
układ nie wyparował ale nie działa ,zrobiłem przejścówkę.
Ostatnio edytowany przez damianx (2021-09-09 20:17:25)
No to zapraszam na Kabaty. Możesz na priv napisać.
chętnie.
układ nie wyparował ale nie działa ,zrobiłem przejścówkę.
Jeśli nie dotarłeś jeszcze do perinoida, to w czwartek po południu będę w Komorowie. Daj znać na priv, to wezmę programator i możemy zobaczyć co siedzi w tym układzie. Mogę też pogrzebać w pudłach, pewnie znajdę coś zamiennego.
@maciekb: oo, ciekawe... Ja mam działkę tuż obok można powiedzieć - w Granicy :)
Dziękuję ,już poradziliśmy sobie z perinoidem ,jak się okazało w tej stacji walnięty jest procek ,rom okazał się sprawny.
Teraz szukam procka 6502. ;-).
jak nadal potrzebujesz "zwykłe" 6502 to pisz na pv
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.081 sekund, wykonano 9 zapytań ]