Odp: Lost Party 2022
Dwa pytania:
1. Czy można jeszcze zgłosić, że zabieram sprzęt?
2. Jadę z żoną, ona też dostanie identyfikator? :)
Atari 800XL / U1MB / Sophia 2 / Sio2IDE & CF 512 MB
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dwa pytania:
1. Czy można jeszcze zgłosić, że zabieram sprzęt?
2. Jadę z żoną, ona też dostanie identyfikator? :)
1. Tak, jeszcze mam parę szt. zapasu - dopiszę Cię dzisiaj.
2. Tak, otrzyma identa "family". To porządne party, nie chodzimy bez identów ;)
Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2022-07-04 10:08:17)
Ok, dzięki i sorki, że tak późno :P
Na osoby, które zadeklarowały przywiezienie pełnego zestawu komputerowego, czeka już specjalny gadżet. Jest nim znaczek z inicjałem nazwy naszego zlotu wydany przez Pocztę Polską.
Znaczek jest prawdziwy, można nim płacić za przesyłkę pocztową. Czy ktoś planuje wysłać widokówkę z Lichenia? ;)
Mocno limitowana edycja. Potem będzie jak w "Miliony Brewstera" - patrz, wysłał nam widokówkę w takim śmiesznym znaczkiem...
Nagrodą w demo compo będzie solidnie rozszerzone (Rapidus, Ultimate, VBXE) Atari XE!
Wszystko dzięki www.lotharek.pl - dziękujemy!
Nagrodami w konkursach graficznych i muzycznych będą tablet graficzny Wacom One S z podręcznikiem oraz słuchawki Sony WH-CH510.
Wszystko dzięki Semi-Art - dziękujemy (także za pomoc Tigerowi/NG)!
Autorzy prac w pozostałych konkursach także zostaną nagrodzeni. Do wyboru będą reedycje Bajtka, Top Secret a także gry, m.in. Kolony 2106 i Albert (na Atari XL/XE), Wrecking Ball (Commodore 64) czy Electro Body (PC).
Powyższe nagrody ufundował Retronics - dziękujemy!
Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2022-07-05 15:11:19)
Autorzy prac na Commodore z będą mogli wybrać z puli nagród m.in. emulator stacji dysków Pi1541, JiffyDos, modem Wi-Fi StrikeLink, SwinSID czy adaptery joysticków USB czy 4joy.
Powyższe nagrody ufundował C64lover - dziękujemy!
Rzeczy dla mnie odbierze jakby co Gzynio.
Timeline!
* czwartek, 7 lipca:
- 15:00 - otwieramy drzwi
- 20:00 - oficjalne otwarcie
* piątek, 8 lipca:
- 20:00 - premiera płyty: Wacek of Arise - In the Mix at Lost Party 2021
- 21:30 - grill
* sobota, 9 lipca:
- 12:00 - deadline dla prac zgłaszanych do konkursów
- 12:01 - Narodziny polskiej demosceny, przełom lat 80. i 90. - Daniel Koźmiński, Komitet Społeczny. Kronika Polskiej Demosceny
- 13:00 - In Nihilum Reverteris - bebechy gierki dla ZX & RPi uncensored
- 21:00 - compos
- 22:30? - grill (po kompotach)
- 00:00? - koniec głosowania (lub godzinę po zakończeniu konkursów - w zależności co nastąpi później)
* niedziela, 10 lipca:
- 11:00 - ogłoszenie wyników
Party place
W tym roku wchodzimy wyłącznie od tyłu budynku, od strony tarasu!
Parkowanie
Nie można parkować bezpośrednio przed party place! Ale można za :) Omijamy strażnicę po prawej stronie i parkujemy za placem zabaw i wiatą (czyli tam gdzie rok temu).
Parking koło jeziora - dotyczy zwłaszcza nocujących w Turyście. Znajduje się tam punkt opłat. Zapytajcie, czy mieszkańcy Turysty też płacą. No i z drugiej strony pensjonatu także jest kilka darmowych miejsc.
Wyżywienie
Tradycją Losta są grille. O wsad kiełbaskowy nie musicie się martwić. Ale, jeśli ktoś życzy sobie czegoś innego, to musi już sobie zorganizować. Mistrzem kuchni będzie ponownie Tiger/NG! :) Tacki będą, ale będę wdzięczny, jeśli zadbacie o sztućce. Policzyłem dziś ilość osób razy 2 dni grilla i wyszła liczba na tyle duża, że uznałem, że naprawdę szkoda kasy na zakup jednorazowych widelców czy noży. Bądźmy nieco eko. Oczywiście jeśli ktoś lubi kiełbasę w dwóch pajdach chleba, to tym lepiej. Bo chleb będzie, no chyba, że zabraknie ;) O musztardy, keczupy się nie martwcie. Chyba nawet chrzan będzie...
Kawa i herbata oczywiście bez ograniczeń samoobsługowo. Zabierzcie kubki (bo bez nich jesteście narażeni na domokrążcę, który sprzedaje takowe...).
Wejście
Sala będzie otwarta od ok. 15 w czwartek do ok. 15 w niedzielę, całodobowo.
Noclegi
Przypominam, że nie ma noclegów na sali głównej, nie mamy też sali wspólnej.
Compoty
Deadline jest ustalony na sobotę, godz. 12:00. Bardzo prosimy o nieprzekraczanie go (bo skrypt się zamyka i nie pozwoli dodać).
Podsumowując. Zabieracie na zlot:
- kubek,
- sztućce,
- przybory toaletowe,
- dobry humor!
Czy na party place będzie lodówka (ew. z zamrażarką)? za-ciepłe no... napoje są niezdrowe
wyjeżdżam jutro rano z LUBLINA, moge kogoś zgarnąć
A ja przyjadę dopiero jutro w południe.
Będzie relacja online??
Będzie relacja online??
Cały czas jest.
Koledzy z NG rozwalili system. Wow ! Chociaż piesek też był bardzo fajny.
Dzieki Vasco za organizacje!
Kilka zdiec ze zlotu:
www.krupkaj.cz/xgal/Lost2022
Piesek by wygrał w cuglach ale autorzy źle podeszli do promocji i rozdali magnesy PO wynikach ;)
A poważenie zajebiste party i zajebiste prace.
Jak za dawnych czasów odrzucało się słabe produkcje ze względu na ilość wszystkich i czas trwania compo tak teraz powinna być komisja weryfikująca zajebistość prodek i dopuszczanie tylko jednej na dane party a resztę na następne zloty aby dawkować miodność dla uczestników. Bo taką ilością naraz zajebistych prodek można nabawić sie palpitacji serca ( większość ma już koło 50tki ) hahahah
cześć Wszystkim,
byłem krótko ale warto było, dzięki, kilka fotek
https://photos.app.goo.gl/xi6o2FATNoz7B9v7A
Ogromne podziękowania dla Vasca, Agnieszki, Pinokia, Tigera i wszystkich zaangażowanych w organizację, dla autorów za świetne prace i wszystkich partyzantów za jak zwykle doskonałą atmosferę. Było świetnie po raz kolejny!
Moja obecność miała swoje turbulencje przez infekcję młodego która się wykluła w czwartek wieczorem, ale na szczęście było potem w miarę OK i po piątku w samochodzie pod wieczór udało mi się wrócić na party place.
Wyruszałem wcześnie rano w niedzielę i na dobrą sprawę nie pożegnałem się z Wami wszystkimi na miejscu, więc pozostaje tylko napisać: DZIĘKI I DO ZOBACZENIA W 2023!
Ostatnio edytowany przez Jacques (2022-07-14 06:56:07)
Minęło trochę czasu od zakończenia zlotu ale musiałem nieco odpocząć.
Dziękuję za pracę ekipie organizatorskiej ze szczególnym uwzględnieniem ekipy siedzącej na podwyższeniu, a więc: Pinowi, SuperNoisowi, Argaskowi, Oswaldowi i Grzybsonowi. Dziękuję pozostałym współorganizatorom: Bocianu, LiSU i Agnieszce. Dziękuję Tigerowi herbu Zielona Pietruszka ;)
Dziękuję sponsorom: Lotharkowi, Retronics, Semi-Art, C64lover, Artmann, Bocianu, Yoshitace. Nagrodzeni wyglądali na zadowolonych!
Dziękuję bardzo WSZYSTKIM autorom prac na konkursy. Szczególnie ciepło myślę o autorach dem: NG, Zelaxu, Agendy i Blowjobb! Każda z tych prac byłaby ozdobą każdego party. A tyle dobra na raz to aż nadto, aby zapamiętać tę edycję Losta. Jestem Wam bardzo wdzięczny!
Były też świetne 256B, muzaki, grafiki i gra. Nie zapomnę też wildów (także tego z przekazem "podprogowym" ;) ), a skrzypce zapamiętamy na lata.
Cieszę się, że prace z innych platform niż Atari także zajęły dobre miejsca. To potwierdza, że głosujemy na dobre prace a nie "swoje". Dziękuję za ten obiektywizm.
Dziękuję Delemu (i jego gościom) oraz Hellboyowi za prelekcje. Z pewnością będę chciał to kontynuować.
Dziękuję wszystkim, którzy znaleźli czas i przyjechali na zlot ale także tym, którzy nie mogli i byli z nami online.
Usłyszałem i przeczytałem wiele życzliwych i pozytywnych opinii. Cieszę się, że Wam się podobało. Taki jest główny cel tego party.
Oczywiście były pewne potknięcia i błędy z naszej strony. Było kilka problemów podczas gfx compo. W kilku momentach demo compo powinniśmy byli zachować się profesjonalniej i obiektywniej. Niepotrzebnie zagrały emocje i padły zbędne komentarze. Wiemy, gdzie popełniliśmy błędy i liczę, że one się już nie powtórzą. Przepraszam za te, których nie zdołaliśmy się ustrzec!
Do zobaczenia za rok (a z niektórymi za pół...). Znowu wspólnie zmarnujemy termin ;)
Foto: Radi
Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2022-07-14 23:43:45)
Się zastanawiam ilu zasłonił AS.... :-)
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.112 sekund, wykonano 11 zapytań ]