Odp: Silly Venture 2022 WE - 45th A2600 VCS and 30th Falcon Anniversary!
Nie mają prądu.
Streama niet.
Ostatnio edytowany przez drygol (2022-12-09 17:43:48)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
ASAP 6.0.0 Kolejna wersja kombajnu do odtwarzania muzyki z układu POKEY.
Nowości BigPEmu Emulator konsoli Jaguar BigPEmu doczekał się nowych, interesujących możliwości.
Silly Venture 2023 SE wyniki Dostępne już są wyniki z zakończonego dzisiaj Silly Venture 2023 SE.
Rekrutacja na studia podyplomowe Rusza rekrutacja na studia podyplomowe: "Retro-computing: technologie i sztuka cyfrowa"
Program Lost Party 2023 Czego można się spodziewać po kolejnej edycji LP?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie mają prądu.
Streama niet.
Ostatnio edytowany przez drygol (2022-12-09 17:43:48)
hahahhaaahaha No tego jeszcze nie bylo :)
było, tylko lokalnie w obrębie budynku :)
Atari unplugged.
Coraz większy sens ma zaprojektowanie przenośnego zestawu w walizce z monitorem LCD i zasilaniem bateryjnym.
W sumie zrobiłem takie kiedyś :)
Atari unplugged.
Coraz większy sens ma zaprojektowanie przenośnego zestawu w walizce z monitorem LCD i zasilaniem bateryjnym.
też mi nowość ;)
ten zestaw na aku 12V 40Ah to tak od biedy ponad 6 godzin działał ;)
Ostatnio edytowany przez Pin (2022-12-09 19:02:21)
Nie mają prądu.
Hmm, PINokio włączył komputer i trafo w kwadracie wywaliło? :D
oooo pin znowu na .dce obok party place ? coś nie może dopłynąć na SV
Ostatnio edytowany przez pablozp (2022-12-10 10:50:32)
Wisłą daleko z Krakowa .... ale z prądem. Gorzej powrót, na trzeźwo ;)
jeszcze ryzyko że w Wawie na zrzuty można wpaść :-)
leci stream
https://www.youtube.com/watch?v=PSRBdYL7Ffc
@pablozp: jak by nie było, to klon kaczki zatwierdzal projekt na chybcika, bo wcześniej mu się nie chciało i kasa by poszła w p..u, więc wszystko się może zdarzyć. Tym bardziej, że sfora koczująca pod domkiem żoliborskim gdzieś s..ć musi, więc i miejscowo może się przytykać, a tam w sumie blisko do zrzutu mają...
Można zasysać zwycięskie demo od NG i Zelaxu. :) http://ftp.pigwa.net/stuff/parties/prod … nified.zip
Człowiek cały czas stara się dojść do siebie po party.... Dla mnie tym razem było krótko (bo od sobotniego poranka), ale intensywnie. Grey dziękuję za kolejną możliwość spotkania się w tak zacnym gronie na party, w mojej ulubionej SV lokacji. Jak zawsze wróciłem z Gdańska pełen dobrej energii, dodatkowo wspartej firmowym energetykiem. Płyta Wacka przesłuchana, Łosowski leci właśnie w odtwarzaczu. Jedynie krówki czekają do świąt, na koniec postu.
Jeszcze raz dziękuję za super imprezę i do zobaczenia na następnej edycji! Dzięki!
ten zestaw na aku 12V 40Ah to tak od biedy ponad 6 godzin działał ;)
"[...]puszczasz mi film o facecie w łódce[...]" :-D
Dzięki wszystkim za party, spotkania, rozmowy i produkcje:) Oby do zobaczenia za rok!
Jak zwykle party kozak, wrażenia z jazdy limo z szampanem w łapie niezapomniane. Jak zwykle mega robota. Tylko Grey zlituj się nad nami next time albo kompoty muszą się zacząć szybciej albo muszą być inaczej rozdzielone. W momencie gdy zaczynają się intra i demka to połowy ludzi już nie ma a druga połowa przysypia ze zmęczenia.
@player_suspect : to nie była kwestia decyzji Greya czy czyjejkolwiek niestety, tylko opóźnienie. Walczymy z tym, usprawniając kolejne procesy - to są jednak duże ilości prac na kilka platform i przygotowanie wymaga mocy przerobowych. Udało się usprawnić proces zbierania i porządkowania prac, ale z kolei zabrakło zasobów do przetwarzania i to też już zostało (post factum niestety ale zawsze) rozwiązane. Następnym razem będzie na pewno lepiej ;) To trochę jak naprawianie sznureczków w żaluzji - tu poprawisz, tam się zaplącze ;) Ale stopniowo zmierza ku lepszemu.
Z pewnością chcemy na piątek wydzielać wild compo, po to żeby nie wydłużało głównego ciągu a jednocześnie nie leciało nad ranem gdy już nie ma siły oglądać. I cały czas jesteśmy zdeterminowani żeby główne compoty zaczeły się w okolicach godziny 17 najpóźniej.
Pomyślcie jeszcze, żeby game compo było robione np. w sobotę +/- o 14. Siłą rzeczy prace wymagają obecności autora, więc on samemu mógłby zrobić prezentację. Poza tym to compo akurat nie ma w sobie tej dynamiki/emocji co demo/intro. Byłby to fajny before przed głównymi konkursami. Gierki można pooglądać z tortem w ręku i nikomu to przeszkadzać nie będzie.
@kenji00 to jest pewien pomysł, ale nie wiem czy zauważyłeś - nie, nie wymagają obecności autora :D Jest to opcja, ale nikt z niej na razie nie skorzystał.
Natomiast tak, wild w piątek wieczorem, game wczesnym popołudniem w sobotę i cała reszta od ok. 17-18 - wtedy wszystko powinno się zamknąć koło 23 maksimum
Zróbcie grafik, gdzie początek kompo będzie na 14. Potem będzie 3h opóźnienia, zgodnie ze świecką tradycją, i w efekcie kompo się zacznie o 17 i skończy o normalnej godzine.
Taką mam koncepcję.
(nie ma za co) :)
Zróbcie grafik, gdzie początek kompo będzie na 14. Potem będzie 3h opóźnienia, zgodnie ze świecką tradycją, i w efekcie kompo się zacznie o 17 i skończy o normalnej godzine.
Taką mam koncepcję.
(nie ma za co) :)
Yolk na prezydenta :)
@Yolk: uprzedziłeś mój post... ;) żeby tylko to tak chciało działać...
Na SV2020+1 udało się compo przeprowadzić na tyle sprawnie, że zakończyło się w okolicach godz. 23:00 (przy ponad 100 pracach zgłoszonych w różnych kategoriach) - jeśli dobrze pamiętam, ok. 14-ej poleciał blok GFX i MSX, a w okolicach godz. 17-ej główne kategorie. Skoro wtedy sie udało, to uda się i następnym razem.
Kochani, może marudzę, ale - jeśli intro lub demo na ST nie wymaga uruchomienia z dyskietki, nie publikujcie tego w formie obrazu .ST lub innego. Upierdliwe to.
Mamy przyjemność zaprezentować Wam wspaniałą relację z SV2022WE napisaną piórem Wingmana (retroHCLab.eu).
Trzeba przyznać, że autor naprawdę przyłożył się do pracy - można dowiedzieć się nie tylko szczegółów dotyczących samej imprezy, ale nawet zaczerpnąć nieco historii! Bardzo dziękujemy, wspaniała robota Wingman!
Relacja w języku polskim:
Silly Venture 2k22 Winter Edition – relacja
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 11.400 sekund, wykonano 17 zapytań ]