Odp: Wkrótce - nowa płyta (z AV) do 2600jr
w sumie TIA i RIOT są chyba nadal dostępne w BE, 6507 są nadal do zdobycia :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Harmonogram Silly Venture 2023 WE Pojawił się zaktualizowany rozkład jazdy zimowej edycji Silly Venture 2023
ASAP 6.0.1 i RECOIL 6.4.0 Są dostępne nowe wersje narzędzi na PC/Mac/urządzenia mobilne.
Update WWW zimowej edycji Silly Venture Na oficjalnej stronie zimowej edycji Silly Venture działa już upload prac konkursowych i sprzedaż wejściówek.
ABBUC Software Contest 2023 wyniki Wczoraj, czyli 29 października, zostały ogłoszone wyniki ABBUC Software Contest 2023.
Silly Venture 2023WE - coraz bliżej Wielkimi krokami zbliża się 17. już edycja Silly Venture
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w sumie TIA i RIOT są chyba nadal dostępne w BE, 6507 są nadal do zdobycia :)
6507 wyciągamy z 1050 po dołożeniu dopalki.
Ładne, ale weź to odkurz :P
@Adam Kłobukowski: to nie moje, tylko na płytce ode mnie ;) Ale zasadniczo z odkurzeniem przezroczystego plexi nie ma problemu, jeśli ktoś używa ;)
Plexi owszem, ale nie ma ścianek bocznych - bez problemu leci sobie kurz na płytkę. Wygląda to ładnie, ale moi zdaniem mało to praktyczne.
W sumie nawet nie zwróciłem uwagi, ale to według mnie nie jest duży problem ;)
Jak widzę, w nowych projektach już są. ABBUC mnie czasem zadziwia. https://abbuc.de/forum/viewtopic.php?p=10296#p10296
Poskładałem :)
Ostatnio edytowany przez Dalton (2023-03-12 21:40:56)
Super. I dzięki za reklamę ;)
Dalton mógłbyś podesłać wyraźne zdjęcie w dobrej rozdzielczości złożonej płytki. Byłbym wdzięczny bo za niedługo będę ja składać :-)
Ja też zmontowałem :-) Niestety nie ruszyła :-( i to już wykracza po za moje możliwości dojść co jest nie tak. Czy ktoś z forum byłby gotów podjąć się diagnostyki i uruchomienia tej płyty?
Byłbym wdzięczny !
Ja też zmontowałem :-) Niestety nie ruszyła :-( i to już wykracza po za moje możliwości dojść co jest nie tak. Czy ktoś z forum byłby gotów podjąć się diagnostyki i uruchomienia tej płyty?
Byłbym wdzięczny !
Jak chcesz to mogę pomóc. Napisz na PW.
@szymonu, sprawdź, czy przechodzi zasilanie na płytę. W niektórych gniazdach trzeba zmostkować dwa piny - wyszło w praniu po projekcie już. Osobiście nie wiem, od czego to zależy - teoretycznie gniazda takie same, czasem są zmostkowane, czasem nie.
Ja przy składaniu odkryłem problem z zasilaniem, tak jaj pisze Sikor no i dodatkowo dałem ciała i wlutowałem złe wartości (nie pamiętam dokładanie co było źle), ale X_Angel zerkną tylko swoim okiem na fotki pcb i wytkną mi błędy od razu ;)
Tak więc nie poddawaj się zacznij od sprawdzenia zasilania, następnie sprawdź 10x każdy rezystor/kondensator czy ma prawidłowe wartości no i sprawdź układy czy są sprawne, najlepiej w innym A2600.
Zrób foty w dobrej jakości i wrzuć na forum - może coś się wypatrzy.
I sprawdź, czy zasilanie w ogóle dochodzi do płyty, bo tak jak Sikor pisał - niektóre gniazda zasilania są jakieś "dziwne" i trzeba wlutować 0.5cm drucika.
BTW Sikor - może by warto od razu o tej zworce wspomnieć w instrukcji i zrobić fotkę? Można ją robić w każdej płycie - w jednych pomoże, a w innych nie zaszkodzi :)
Ostatnio edytowany przez x_angel (2023-05-19 07:14:27)
Napięcie podaje. Trójka scalaków jest z działającej płyty. Reszta części z Mousera i moich własnych zapasów. Wszystkie sprawdzone przed wlutowaniem. Troche różnych klonów już zmontowałem z różnym skutkiem :-) ale zawsze po jakiś drobnych poprawkach wstawały. Ekspertem nie jestem więc załączam zdjęcie zmontowanej płyty. Wyjście wideo jest wylutowane ze starej płyty Atari XE.
@szymonu, pokaż zdjęcie, bo nie widać
@x_angel: jak będę nowe instrukcje robił. Póki co jeszcze mi się nie sprzedały obecne płyty :)
Zdjęcie
Ostatnio edytowany przez szymonu (2023-05-19 11:07:35)
.
Ostatnio edytowany przez szymonu (2023-05-19 11:08:57)
.
Ostatnio edytowany przez szymonu (2023-05-19 11:09:10)
Może jednak od strony lutowania.
Ale 6532 wkładasz odwrócone o 180 stopni? Bo podstawkę masz tak jakby w drugą stronę niż jest na płycie wlutowaną...
Strona lutowania
Ostatnio edytowany przez szymonu (2023-05-19 14:35:09)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.122 sekund, wykonano 12 zapytań ]