Pecus napisał/a:I dlatego proponowalem dodane do projektu drugiej plytki - samodzielnego AKI, przeplatanej na laminacie gdzies z tym projektem. Tak by zalatwic to jednym zamowieniem. Jak pisalem poprzednio - sfinansuje to i juz. A nawet rozdam te plytki potem za darmo kurde, jak bedziecie dalej naciskac na przerosniety projekt ;)
AKI jest przy tym jednowarstwowe - wiec tansze.
Dobrze zapowiada się ta firma: http://www.drukowane.pl/ ale nie znam ich,
patrz moje poszukiwania: http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 511#p82511
Jak Pisał Pecus nic nie szkodzi by zrobić n-szt. standard-Aki, nawet chce to sfinansować. Popieram go, trochę kasiory sam już zainwestowałem - więc wiem, że to nie jest takie łatwe. Pecus, Twoje zdanie się tu liczy (jak i każdego) - lecz ja swojej płytki już nie zmienie. Za dużo roboty w to włożyłem (tj. nocek do 2-3 zarwanych).
PS. To nie jest przerośnięty projekt (Ty ciągle myślisz Aki-Stereo; a to jest Stereo-Aki) - mniejsze tego się nie da zrobić (no chyba że SMD). Dodam, że ten rodzaj stereo choć nie ma autodetekcji to posiada oryginalne rozwiązania Raster'a - klick klawiatury na wyjście stereo oraz mix kanałów na wyjście TV/monitor. Wzmacniacz dodaje bo jednak to przydatna rzecz - nie spalisz POKEYe przez jakieś nie domaganie odbiornika dzwięku (taki bonus).
Reasumując, wady Stereo-Aki:
- większa płytka o koszcie ca. 11 pln (zamiast minimum 7pln Standard-Aki)
zalety:
- masz wybór, robisz tylko Aki - nie masz więcej roboty niź przy Standard-Aki
- możesz dołożyć sobie Stereo lub Aki lub wzmacniacz w dowolnym momencie
- układ PIC od Aki jest w podstawce - łatwość aktualizacji
- wzmacniacz działa bez dodatkowego pokeya
- wzmacniacz zabezpiecza pokeye przed uszkodzeniem (także bez stereo)
- wzmacniacz umożliwia podłączenie słuchawek bezpośrednio do Atari (niby oczywiste)
- stereo ma klick klawiatury na wyjście jack (ciekawy efekt przestrzenny).
- stereo ma mix kanałów na wyjście TV i monitora (słychać obydwa kanały na głośniku mono).
- stereo nie wymaga wylutowywania podstawowego pokeya z płyty biorcy (dawce to trzeba, ofkoz).
PS2. Jak projekt wypali i będę miał jeszcze siły to pociągnie niedokończony projekt Lotharka SDX-flash
EDIT: czekając na dostawę zaprogramowenego PICa (ach ten strajk poczty :()
Dwie listy gniazd po 20 pinów są pod Pokeya - dla Aki nie potrzebne.
-----------------------------------------------------------------
UpDate2: to i Stereo wlutowane, detekcja poprawna, pod MegaPlayer'em jest dzwięk...
-----------
Update3: Strajk poczty wydłuży wysyłkę PICów do Aki...
Update4: Paczki giną lub są niszczone przez pocztowców - wysyłkę organizuję kurierem...
Ostatnio edytowany przez pajero (2008-06-11 12:42:25)