Kupiłem uszkodzony Atari STe 520, uruchamia się przeważnie w HIGH rozdzielczości, podłączony UltraSatan śmiga. Wczytałem SYSINFO i GEMBencha i wszystko OK!. Ale po kilku minutach używania wywala 4 bomby. Później nie daje już się uruchomić, tylko zawsze wywala 4 bomby. Dopiero po przerwie (jeden dzień) znowu się poprawnie uruchamia, TOS 2.06 sprawdza pamięć bezproblemowo, ale po kilku minutach używania znowu ten sam horror. STe podłączony do TV przez modulator nie daje obrazu, mogę go tylko używać na SM124 albo VGA, ale raz te monitory nie chciały mi wyświetlać obrazu, tak jak by się przełączył na niską rozdzielczość. No i faktycznie podłączyłem do TV i wyświetlił się obraz, ale tylko biały ekran z 4 bombami. Cieszyłem się tylko tym że zadziałał pierwszy raz obraz w niskiej rozdzielczości. Trochę z durniałem. Czy wystarczy wymienić Shifter, no i dlaczego mam po jakimś czasie te bomby?
Altirra 4.50 test 10 Nowa wersja testowa emulatora Altirra wprowadza usprawnienia w debuggerze oraz funkcję autosugerowania.
Heart of Neon "Heart of Neon" to film dokumentalny o Jeffie Minterze.
Dlaczego warto tworzyć na Atari w 2026? Pazur, jeden z twórców Cosmic Hero 2 wyjaśnia, dlaczego 8-bitowe ograniczenia rozwijają kreatywność i pasję.
Wielki finał kursu asemblera 6502 Larek kończy swoją serię programowania w asemblerze 6502 na 8-bitowe Atari.
TONY Montezuma's Gold na Atari 2600 Nowa produkcja Monochrome Productions dla konsoli Atari 2600 już dostępna w wersji cyfrowej.