Jak pisałem w odpowiednich wątkach - mam problem ze stacją CA2001 z Toms Turbo. Ponieważ potrzebowałem użyć kopiera pracującego tylko w Toms Turbo (z Toms Multi nie działa) - byłem w kropce. Przez przypadek małe zaskoczenie... Odpaliłem kopier bezpośrednio spod Qmega 4.04 w trybie Turbo i... Zadziałał z Tomsem Multi. Informację daję ku potomności - może komuś się przyda.
Z ciekawości odpaliłem też TDK 115 pod Toms Turbo - i o ile wersja z Toms Multi miała problemy, to odpalona wersja z Toms Turbo pod Qmegiem poradziła sobie bez większych problemów. Ta informacja też się może komuś przydać, więc podaję.
Zmarł Jer Odszedł nasz kolega, encyklopedia wiedzy na temat elektroniki.
20. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z okrągłą, dwudziestą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
ELITE Atari 8-bit! Dostępne demo portu gry ELITE (wersja dyskowa z BBC Micro) na komputery Atari XL/XE.
BBC BASIC dla Atari XL/XE BBC BASIC w wersji 3.10 dostępny na Atari XL/XE! Port stworzył Ivo van Poorten.
Altirra 4.40-test23 Kolejna testowa wersja Altirry przynosi poprawki w emulacji VBXE i usprawnienia w zarządzaniu firmware.