Jest taki fajny topic na AA i fajnie by było jakby i u nas był. Wpisujcie swoje ostatnie zdobycze.
Ja ostatnio nic nie zdobyłem związanego z Atari więc niestety nie mogę się wpisać jako pierwszy.
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FujiNet. Artykuły odkrywające możliwości Jak urządzenie łączy Atari z nowoczesnością, umożliwiając społecznościową rywalizację w grach i korzystanie z sieciowego OS.
Last Party 2025 - wyniki i stuff Echa zeszłotygodniowego party w Licheniu Starym.
Silly Venture 2024WE - stuff Trzyczęściowa paczka z produkcjami
FastBasic 4.7 Szybki interpreter języka BASIC dla komputerów Atari 8-bit oraz konsoli Atari 5200.
New Years Disk 2025 Pierwszy stycznia, a już nowe produkcje dla Atari 8-bit!
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jest taki fajny topic na AA i fajnie by było jakby i u nas był. Wpisujcie swoje ostatnie zdobycze.
Ja ostatnio nic nie zdobyłem związanego z Atari więc niestety nie mogę się wpisać jako pierwszy.
Góra kaset w normalu i dolnośląskim Turbo 2000 za free od kumpla-amigowca (część danych już wrzucona do zbiorów AOL i na Pigwę). No i 20 oryginalnych kaset od myretroworld za stówkę --> 6 kolejnych CAS-ów, których dotąd nie było w necie.
Monitor atari sc1435 , oryginalna przejściówkę falcon 1435 z atarifraks , zasilacz 2amperowy do atari xe,xl oryginalny, dwa pythony, kolejny LCD tv, z 10 oryginalnych polskich gier do atari xe na dyskietkach.. mam jeszcze dwie paczki nie otwarte..
To tylko z tego miesiąca zakupy do atari.. Coś pewnie jeszcze było...
Ja dostałem za friko SC1435 (zepsuty) od erOSa, ruszył po wymianie trafo. Odwdzięczyłem się płytą od !040STE :)
Monitor SC1224 w Boxie, jak nowy za 50 zł :)
Ostatnio dostałem płytę 1040 STE od AdamaK (za free, choć w rewanżu) :)
Na początku 2014r. dostałem od kumpla za free ładne 520 STFM, a w 1996r. kupiłem 65XE + CA2001 za pół litra wódki.
Toszibkę libretto 50CT za kilkadziesiąt zeta (sprawna, z zasilaczem i przyczłapem dokującym).
Bardziej mi zależało na 20CT(góra 30CT) - bo Młodego chciałem na kowoksie nauczyć lutowania(jak dotąd jedyne "sukcesy" to schwycenie rozlutownicy - za tzw. "business end" - w wieku niespełna dwóch lat).
Ale i tak dobrze jest - razem se w "Incredible Machine" czy inne "DotT" porypiemy :]
Przy niektórych z powyższych gul mi skoczył, więc z zemsty :) macie: carty do 8-bit: HERO, Bounty Bob Strikes Back, Captain Beeble, Frogger II, Spy Hunter.
Przy niektórych z powyższych gul mi skoczył, więc z zemsty :) macie: carty do 8-bit: HERO, Bounty Bob Strikes Back, Captain Beeble, Frogger II, Spy Hunter.
Ale też za tak "okazyjną" cenę?
http://www.ebay.com/itm/HERO-Complete-N … 2c8d76cf01
20 pudeł na dyskietki 3,5cala,kilkanaście pudełek verbatimów HD 3'5 cala, karton innych dyskietek 3'5 calowych, 13 pudełek dyskietek 5'25 no name, 10 takiż Verbatimów oraz 2 pudełka 5'25 DD,plus jakies inne biurowe bzdety - wszystko nowe i oryginalnie zapakowane - całośc za flaszke bo musiały zniknąć z magazynu w firmie kolegi gdyż "zaśmiecały kąt"
jedynymentos, ile?
kurczę, to nie jest wątek dla osób o słabych nerwach...
http://www.ebay.pl/itm/ATARI-Pastfinder … 2a44d6a18f
jedynymentos, ile?
8 :D
@uicr0Bee - ten sprzedawca sporo wystawia, ale niewiele sprzedaje ;) Rzeczywistą wartość pokazują ceny licytacji a nie Kup Teraz i 0 ofert.
Ja właśnie pierwszy raz od bardzo dawna kupiłem coś do kolekcji. Konkretnie 4 gry tekstowe firmy "Level 9" na Atari XL/XE. Cena za jedną wyszła mi około 30zł.
W tej chwili mam już sporą kolekcję gier tej firmy, niestety, nie wszystko na Atari.
Ja przestaję pisać co znowu nakupiłem :(
To nie wypada bo prawie nikt się nie chwali.
nosty, tak znam aukcje tej lindy i zgadzam się w całej rozciągłości co do rzeczywistej wartości. Co do słabych nerwów to chodziło mi o zdjęcie jedynegomentosa. Niełatwo skompletować tyle rzadkich cartów. Pastfinder pojawia się rzadko i nawet w licytacjach osiąga wysokie ceny. A Decathlona to nie kojarzę żebym w ogóle widział.
Generalnie, na pewno oglądając zdobycze innych, niejednemu tu "skoczy gul" :)
oj tam, oj tam ;-)
a do Activision mam jakąś słabość ;-)
wciąż szukam:
Pitfall II,
Keystone Kappers,
Zenji,
Beamrider,
Zone Ranger,
i The Dreadnaught Factor
chętnych do pozbycia się zapraszam do moich dutków ;-)
Z rzadszych kartów do A8, to niedawno: Necromancer (Atari RX 8108) i Into the Eagle's Nest (Atari RX8114 - chyba ostatni ?), Mr.Cool i Learning With Leeper (Sierra On-line), Space Shuttle (Activision)
A dziś przyjechały dwie karty RAM do TT030: ST RAM 8MB i TT RAM 64 MB :) - Mighty Mic 64. Odpalone z duszą na ramieniu, bo kupione jako nietestowane, z Grecji, ale ruszyły :)
[...]
a do Activision mam jakąś słabość ;-)
wciąż szukam:
Pitfall II,
Keystone Kappers,
Zenji,
Beamrider,
Zone Ranger,
i The Dreadnaught Factorchętnych do pozbycia się zapraszam do moich dutków ;-)
Mam nieodparte przeczucie, całkiem nie wiem skąd :) że trzy z powyższych i jeszcze wiele innych jutro wieczorem pojawią się na popularnym portalu aukcyjnym.
A mi przybyły Zone Ranger i (nareszcie!) Zaxxon!
Co się udało upolować, zdobyć ;)
Dziś otrzymałem paczkę, waga 12kG, rozpakowałem a tam:
Atari SC1435 - 100% sprawne (a poszło jako potencjalnie niesprawne z aukcji z lamusowni poza kategorią Atari :D).
Cena - 265 licytacja od zeta ;)
Obraz brzytwa, wszystko działa, stan oceniam na +4. Idealnie działa z VBXE! ;) Polowałem na ten monitor od lat, trafił się dopiero teraz ;)
Mój pierwszy "Right Cartidge >>" - The Monkey Wrench II, i to w bardzo dobrym stanie :) Przy okazji, po raz pierwszy sprawdziłem działanie gniazda Right Cartridge w swoim Atari 800 :)
Mega Speedy do 1050 - przechodzi jeszcze ostatnie testy u Pasia. :)
Muszę się pochwalić bo sam nie wierzę. Nie szukałem , nigdy nawet nie myślałem o zakupie a tu dziś do sklepu wpada "złomiarz" i przytachał 800XE , XC 12 i takie cudo :) Nie wiem czy działa, dorobię jutro jakiś zasilacz i sprawdzę.
Gratuluję :) A 800xe w jakim stanie? Ładne?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 63 zapytań