Przeskalowałem grafikę ATASCII - https://demozoo.org/graphics/309062/ na 50% - 320x1200, następnie podzieliłem całość na 5 obrazków po 320x240 i takie otworzyłem w g2f. Każdy wymagał Edit Colors i ustawienia jednego z kolorów. Potem zapisałem dane "przyciskiem" po prawej stronie "Save all data files". Mimo, że w edytorze i po zapisaniu jako xex jest ok, to zapis tym przyciskiem powoduje, że ostatni wiersz każdego z obrazków jest uszkodzony - g2f uszkadza grafikę i generuje font z dodatkowymi (uszkodzonymi) znakami (nie dotyczy sytuacji gdy dół ekranu jest pusty - wtedy uszkodzenia nie widać). Dodatkowe znaki są przesunięte w dół i mają pierwszą linijkę powtórzoną.
Command & Conquer na Atari ST Kultowy RTS Command & Conquer zmierza na Atari ST. Zobacz niesamowity port legendarnej strategii.
Altirra 4.50 test 13 Avery Lee udostępnił kolejną wersję testową najdoskonalszego emulatora Atari.
CT60 TOS 1.03e Po blisko 21 latach ukazała się oficjalna aktualizacja CT60 TOS do wersji 1.03e.
Gearlynx 1.2.14 Ukazała się kolejna odsłona zaawansowanego emulatora Gearlynx dla konsoli Atari Lynx.
Premiera magazynu Atari Legacy Już jutro startuje sprzedaż nowego magazynu drukowanego Atari Legacy, składanego na Atari Falconie.