Przeskalowałem grafikę ATASCII - https://demozoo.org/graphics/309062/ na 50% - 320x1200, następnie podzieliłem całość na 5 obrazków po 320x240 i takie otworzyłem w g2f. Każdy wymagał Edit Colors i ustawienia jednego z kolorów. Potem zapisałem dane "przyciskiem" po prawej stronie "Save all data files". Mimo, że w edytorze i po zapisaniu jako xex jest ok, to zapis tym przyciskiem powoduje, że ostatni wiersz każdego z obrazków jest uszkodzony - g2f uszkadza grafikę i generuje font z dodatkowymi (uszkodzonymi) znakami (nie dotyczy sytuacji gdy dół ekranu jest pusty - wtedy uszkodzenia nie widać). Dodatkowe znaki są przesunięte w dół i mają pierwszą linijkę powtórzoną.
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
Gopher2600 v0.40.0 To pierwszy raz, kiedy informujemy o tym projekcie.