Zawsze mnie zastanawiał dolny panel w grze. W wersji PAL (a gra jest brytyjska, z tego co mi wiadomo) zawsze wyglądał do d..y... No właśnie, ale:
https://youtu.be/F-SGkpc2pfE?t=247
Jest o niebo lepiej, nieprawdaż? Po włączeniu artefaktów wygląda na to, że gra była robiona na rynek NTSC - tam panel wygląda zajebiście, o niebo lepiej, niż w C64. Ale gra europejska i artefakty w NTSC? Coś mi tu nie gra... Po włączeniu artefaktów PAL w emulatorze jest niby ok (szczególnie mocniejsze artefakty), ale i tak inaczej niż na filmie (gorzej). I tu pytanie - czy wersje krążące w sieci są źle złamane? Mocno mnie to ciekawi, niestety nie znam assemblera, ale wygląda na to, że źle się załącza przerwanie przy zmianie trybu. Ma ktoś oryginał i mógłby zgrać z niego obraz? Bo według mnie gra jest warta tego.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.