Zawsze mnie zastanawiał dolny panel w grze. W wersji PAL (a gra jest brytyjska, z tego co mi wiadomo) zawsze wyglądał do d..y... No właśnie, ale:
https://youtu.be/F-SGkpc2pfE?t=247
Jest o niebo lepiej, nieprawdaż? Po włączeniu artefaktów wygląda na to, że gra była robiona na rynek NTSC - tam panel wygląda zajebiście, o niebo lepiej, niż w C64. Ale gra europejska i artefakty w NTSC? Coś mi tu nie gra... Po włączeniu artefaktów PAL w emulatorze jest niby ok (szczególnie mocniejsze artefakty), ale i tak inaczej niż na filmie (gorzej). I tu pytanie - czy wersje krążące w sieci są źle złamane? Mocno mnie to ciekawi, niestety nie znam assemblera, ale wygląda na to, że źle się załącza przerwanie przy zmianie trybu. Ma ktoś oryginał i mógłby zgrać z niego obraz? Bo według mnie gra jest warta tego.
TURGEN 9.4.4 Nowa wersja narzędzia TURGEN naprawia błędy w obsłudze wiersza poleceń.
Gearlynx 1.2.18 Emulator Atari Lynx doczekał się kolejnej wersji, przynoszącej mniejsze opóźnienia i liczne poprawki.
Demo na SidecarTridge dla Atari ST Nowe demo pokazuje niesamowite możliwości SidecarTridge.
Prototyp gry Raiden dla Falcona Prototyp zaginionej konwersji kultowego Raiden na Atari Falcon ujrzał światło dzienne.
Steem SSE 4.2.0 R11 Ukazała się aktualizacja Steem SSE, popularnego emulatora komputerów Atari ST dla systemów Windows i Linux.