Nawiązując do wcześniejszych wątków, chciałem zapytać się o coś innego. Podczas zgrywania gry z taśmy Turbo 2000 Basic "Bitwa o Anglię" pojawił się problem.
Zgrywałem tak, kopier z catriga Turbo 2000 taśma D: -> Normal taśma C: później -> kopier Boss I przez SIO2PC wgrałem i z taśmy C: -> chciałem zapisać przez SIO2PC plik bas. Jednak przy wczytywaniu plików do bufora z kasety pojawiają się błędy, myślałem że to wina kasety, ale błędy wyskakują przy wczytywaniu w różnych miejscach. Czy ta gra może mieć jakieś zabezpieczenia przed kopiowaniem? Zgrałem tym sposobem sporo programów i wszystko chodzi, a tutaj też się nagrywa i wywala błędy przy ponownym wczytaniu do kopiera Boss I. Ktoś ma jakieś pomysły jak to zgrać?
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.