Nawiązując do wcześniejszych wątków, chciałem zapytać się o coś innego. Podczas zgrywania gry z taśmy Turbo 2000 Basic "Bitwa o Anglię" pojawił się problem.
Zgrywałem tak, kopier z catriga Turbo 2000 taśma D: -> Normal taśma C: później -> kopier Boss I przez SIO2PC wgrałem i z taśmy C: -> chciałem zapisać przez SIO2PC plik bas. Jednak przy wczytywaniu plików do bufora z kasety pojawiają się błędy, myślałem że to wina kasety, ale błędy wyskakują przy wczytywaniu w różnych miejscach. Czy ta gra może mieć jakieś zabezpieczenia przed kopiowaniem? Zgrałem tym sposobem sporo programów i wszystko chodzi, a tutaj też się nagrywa i wywala błędy przy ponownym wczytaniu do kopiera Boss I. Ktoś ma jakieś pomysły jak to zgrać?
Mad-Pascal 1.7.8 Wydano nową wersję Mad-Pascal 1.7.8 z poprawkami błędów, optymalizacjami i nowymi modułami.
Klasyki Activision powracają na Atari Atari wznawia wydania kultowych kartridży Activision na konsolę Atari 2600, w tym legendarnego Pitfalla.
mm_vgm 0.2 dla Atari ST Nowy odtwarzacz plików VGM/VGZ dla Atari ST z obsługą układu YM2149.
NeoST 0.5.4 Kolejna odsłona emulatora NeoST przynosi wsparcie dla kluczy sprzętowych oraz usprawnienia MIDI.
Gearlynx 1.2.28 Wydano aktualizację dokładnego emulatora Atari Lynx z optymalizacjami i nowym serwerem MCP.