Hej,
Na początek witam bo jestem tu nowy i jako taki mam pytanie.
Świeżo nabyte Atari 520STFM z jedyna wada - nie działa teoretycznie stacja dyskietek (jak w temacie OSDC-029 Citizen).
Ponieważ po zbootowaniu na pulpicie widzę dwa napędy i trochę pogooglowałem, i zastanawiam się czy to nie kwestia ustawienia stacji jako DS0. Niestety jestem Atarowcem z odsyzku (pierwszy komp Atari 400, potem 800XL a potem C64 i Amiga) chciałbym reaktywować w pełni tę maszynkę, zwłaszcza, że trafił mi sie fajny egzemplarz z 2MB RAMU, i rwę się, żeby pobawić się STekim.
Wymontowałem stację oblukałem dookoła i jest to Ciztzien OSDC-029, jedyne zworki jakie znalazłem, które mogłyby odpowiadać za potencjalne zmiany DS0/DS1 (zakładam ze powinien być widoczny 1 a nie 2 napędy na pulpicie) znajdują się za gniazdem zasilania (załączam zdjęcia) - może ktoś doradzić? Wszelkie Goteki odstawiam jako last-resort, chyba zbytnio mam sentyment do dźwięku normalnego napędu :).
RASTER Music Tracker 1.36.0 Nowa wersja popularnego programu RASTER Music Tracker 1.36.0 m.in. wsparcie dla skryptów i dużo, dużo więcej!
Gearlynx 1.2.32 Aktualizacja emulatora Gearlynx z poprawkami VSync i lepszą obsługą kontrolerów.
NGA 0.9.3. Nowatorski asembler 6502 NGA automatyzuje zarządzanie pamięcią 6502, wykrywając błędy w fazie budowy.
Elite FireBird dla Atari 8-bit Zakończono prace nad portem gry Elite w wersji FireBird dla 8-bitowych komputerów Atari.
CAS2Audio 1.0.7 Aktualizacja narzędzia CAS2Audio przynosi odświeżony interfejs i lepszą obsługę plików taśm.