Tak, flux plus cyna tylko cyna zaczęła się kulkować czy jak to nazwać. Mam lutownice na groty 900M . Te dziwne luty, jak na przykład niektóre piny układów scalonych zachowywały sie tak jakby były z tytanu, normalne luty bez problemu a te nic.
W ramach „zemsty” wylutowalem uszkodzone gniazda midi nad którymi ktoś ewidentnie się pastwił a przy okazji odkryłem że w kilku miejscach miała miejsce ingerencja osób trzecich… ktoś ewidentnie coś grzebał.
Czas na zmianę lutownicy, myślę o T12
Teraz muszę czekać pewnie do poniedziałku na paczkę ze stacją i innymi rzeczami, chip do klawiatury i obudowę.
Taki śmieszek, pierwszy raz w życiu nagrałem siebie na wideo, swoje ręce w sumie, tak mi chodzi po głowie jakiś filmik / kronika z tej odbudowy bo to niezła przygoda choć pacjent muszę przycnac robi mi ostro pod górkę :)
Outline 2025 - invitro na Atari ST Paradox i Havoc/Lineout wydali invitro na Outline 2025 dla Atari STf z 1 MB RAM.
Nowe postacie w Street Fighter 2 Vega dodaje kolejne postacie do portu SF2 na Atari 8-bit. Zobacz nowy film z rozgrywką.
ATasm v1.30 ATasm v1.30 to assembler dla procesora 6502 działający z poziomu wiersza poleceń, zgodny z oryginalnym Mac/65 od OSS.
ugBASIC v1.17.2 Wszechstronny język programowania BASIC oraz cross-kompilator pozwalający na tworzenie programów na różne platformy 8-bitowe
Zapraszamy do artykułów na atari.area! Szukasz różnorodnych materiałów na temat Atari? Koniecznie odwiedź dział artykułów.