Tak, flux plus cyna tylko cyna zaczęła się kulkować czy jak to nazwać. Mam lutownice na groty 900M . Te dziwne luty, jak na przykład niektóre piny układów scalonych zachowywały sie tak jakby były z tytanu, normalne luty bez problemu a te nic.
W ramach "zemsty" wylutowalem uszkodzone gniazda midi nad którymi ktoś ewidentnie się pastwił a przy okazji odkryłem że w kilku miejscach miała miejsce ingerencja osób trzecich... ktoś ewidentnie coś grzebał.
Czas na zmianę lutownicy, myślę o T12
Teraz muszę czekać pewnie do poniedziałku na paczkę ze stacją i innymi rzeczami, chip do klawiatury i obudowę.
Taki śmieszek, pierwszy raz w życiu nagrałem siebie na wideo, swoje ręce w sumie, tak mi chodzi po głowie jakiś filmik / kronika z tej odbudowy bo to niezła przygoda choć pacjent muszę przycnac robi mi ostro pod górkę :)
Premiera magazynu Atari Legacy Już jutro startuje sprzedaż nowego magazynu drukowanego Atari Legacy, składanego na Atari Falconie.
Nowe firmware - FujiNet 1.6.1 Nowa wersja oprogramowania układowego dla FujiNet przynosi liczne poprawki błędów.
Atari800 6.1.0! Po blisko trzech latach przerwy ukazała się nowa wersja najpopularniejszego emulatora Atari 8-bit.
Atari Floppy Image Toolkit Potężne narzędzie w stylu GEM do obsługi dyskietek Atari ST w przeglądarce internetowej.
Delete Me Hard Nowa, rozbudowana strzelanka arcade dla komputerów Atari XL/XE, NES oraz C64.