Wiecie co? Trochę mnie to bawi bo myślałem, że to tylko w światku amigowym takie rzeczy się dzieją, że handlarze nagminnie skupują sprzęt z każdej oferty na takich portalach a później sprzedają kilka razy drożej (albo w ogóle i trzymają po kilkadziesiąt egzemplarzy po piwnicach) i potem tacy zwykli ludzie (czyt. nie-handlarze) chcąc sobie upolować jakiś sprzęt, nie mają możliwości bo zawsze taki handlarz ich przelicytuje. A jak zapytasz na forum "kto mi sprzeda jedną a500 ze swoich przepastnych zapasów, w rozsądnej cenie" to albo się nikt nie odzywa albo cię zj...bią, że jak to? W rozsądnej? My chcemy zarobić, to nie socjalizm, że każdemu się należy. I ty, uważający się za członka jakiejś społeczności, nagle uświadamiasz sobie, że to tylko na zlotach tak fajnie jest, że ci co się znają osobiście, są gotowi komuś coś puścić w rozsądnej cenie a czasem i po kosztach. Na ppa jest też słynny wątek o piracie z olx/allegro który sprzedaje pirackie kopie gier amigowych, w opakowaniach jak po kasetach vhs a wcześniej pudełkach drewnianych, z wydrukowanymi nalepkami na dyskietkach. I też wszyscy j...bią gościa, że jak to i dlaczego takie gówno wciska ludziom, że to skandal i w ogóle a sami zapominają, że zdecydowana większość z nich ma na swoich amigach całe tosec'i gier zdartych za darmo z internetu... a gość znalazł sobie sposób na zarobek i ani allegro ani olx przyzwala mu na to (sic!)
No i macie teraz przykład, ktoś kupuje taniej i sprzedaje drożej. Mam szwagra co w lombardzie pracuje to mówi, że też często coś kupuje i zaraz sprzedaje drożej (choć on nie siedzi w retro-sprzęcie) ale tylko wtedy kiedy to co kupił jego samego nie interesuje ale widzi potencjał zarobku.
Jak sprzedałem kilka lat temu CA2001 to kupujący nawet się nie odpowiedział na mojego emaila z pytaniem czy się cieszy z zakupu, czy wszystko jest ok, czy będzie tego używał czy co? Ani me, ani be ani pocałuj mnie w dupę... Czasem sprawdzam czy ta moja stacja nie wypłynęła na jakiejś innej licytacji, ktoś tu linka zapodał do identycznej ale moja miała jeszcze nalepkę z batmanem w rogu no i oryginalne pudełko.
Delete Me Hard Nowa, rozbudowana strzelanka arcade dla komputerów Atari XL/XE, NES oraz C64.
HDDRIVER 13.00 Nowa wersja sterownika przynosi olbrzymie zmiany, w tym ramdysk nowej generacji i inne optymalizacje.
Altirra 4.50 test 12 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki błędów oraz wierniejszą emulację plotera Atari 1020.
Another World na Atari XL/XE Niezwykły projekt w1k przenosi kultowy hit Another World na 8-bitowe komputery Atari.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.