Wiecie co? Trochę mnie to bawi bo myślałem, że to tylko w światku amigowym takie rzeczy się dzieją, że handlarze nagminnie skupują sprzęt z każdej oferty na takich portalach a później sprzedają kilka razy drożej (albo w ogóle i trzymają po kilkadziesiąt egzemplarzy po piwnicach) i potem tacy zwykli ludzie (czyt. nie-handlarze) chcąc sobie upolować jakiś sprzęt, nie mają możliwości bo zawsze taki handlarz ich przelicytuje. A jak zapytasz na forum "kto mi sprzeda jedną a500 ze swoich przepastnych zapasów, w rozsądnej cenie" to albo się nikt nie odzywa albo cię zj...bią, że jak to? W rozsądnej? My chcemy zarobić, to nie socjalizm, że każdemu się należy. I ty, uważający się za członka jakiejś społeczności, nagle uświadamiasz sobie, że to tylko na zlotach tak fajnie jest, że ci co się znają osobiście, są gotowi komuś coś puścić w rozsądnej cenie a czasem i po kosztach. Na ppa jest też słynny wątek o piracie z olx/allegro który sprzedaje pirackie kopie gier amigowych, w opakowaniach jak po kasetach vhs a wcześniej pudełkach drewnianych, z wydrukowanymi nalepkami na dyskietkach. I też wszyscy j...bią gościa, że jak to i dlaczego takie gówno wciska ludziom, że to skandal i w ogóle a sami zapominają, że zdecydowana większość z nich ma na swoich amigach całe tosec'i gier zdartych za darmo z internetu... a gość znalazł sobie sposób na zarobek i ani allegro ani olx przyzwala mu na to (sic!)
No i macie teraz przykład, ktoś kupuje taniej i sprzedaje drożej. Mam szwagra co w lombardzie pracuje to mówi, że też często coś kupuje i zaraz sprzedaje drożej (choć on nie siedzi w retro-sprzęcie) ale tylko wtedy kiedy to co kupił jego samego nie interesuje ale widzi potencjał zarobku.
Jak sprzedałem kilka lat temu CA2001 to kupujący nawet się nie odpowiedział na mojego emaila z pytaniem czy się cieszy z zakupu, czy wszystko jest ok, czy będzie tego używał czy co? Ani me, ani be ani pocałuj mnie w dupę... Czasem sprawdzam czy ta moja stacja nie wypłynęła na jakiejś innej licytacji, ktoś tu linka zapodał do identycznej ale moja miała jeszcze nalepkę z batmanem w rogu no i oryginalne pudełko.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.
Wolfenstein 3D dla Atari z VBXE Pierwsze szczegóły oraz wersja testowa Wolfensteina 3D wykorzystującego układ VBXE.
Gopher2600 0.56.1 Najnowsza wersja Gopher2600 wprowadza wsparcie dla devcard Atari 7800 oraz liczne poprawki.
Gearlynx 1.2.13 Ukazała się aktualizacja Gearlynx, emulatora przenośnej konsoli Atari Lynx.