Udało mi się kupić uszkodzoną XFkę za całkiem rozsądne pieniądze i chyba nawet udało mi się naprawić (na razie Atarka nie dycha, a na razie nie mam za bardzo chęci szukać czemu). Pomyślałem sobie, że skoro mam płytkę i schemat z Dereatari, to mogę spróbować zrobić dość dokładną kopię. Moja XFka odrobinkę różni się od schematu z Dereatari, ale zmiany są naprawdę niewielkie. No i praca wre :) Narysowałem większość elementów, których nie było w Protelu DXP, narysowałem obrys płytki i zacząłem rozmieszczać elementy, do prowadzenia ścieżek jeszcze sporo zostało. Idzie całkiem nieźle, mam nadzieję że na "Party w Rzeszowie" będzie już płytka gotowa i uruchomiona. Jak ktoś chce to mogę podesłać to, co na razie zrobiłem. A jak już ktoś sklonował XFkę to podkulę ogon pod siebię i nie będę dalej robił :)
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.
Gearlynx 0.0.11 Uniwersalny emulator konsoli Atari Lynx w wersji 0.0.11. Dodano m.in. konfigurowalne skróty klawiszowe.
Silly Venture 2025 WE - stuff Wszystkie prace z ostatniego Silly Venture 2025 Winter Edition są już gotowe do pobrania w dwóch paczkach.
Mad Pascal 1.7.5 Mad Pascal, 32-bitowy kompilator Turbo Pascala dla Atari, otrzymał aktualizację do wersji 1.7.5.
Altirra 4.40 test 26 Nowa wersja testowa popularnego emulatora Altirra z licznymi poprawkami, zwłaszcza dla emulacji urządzeń sieciowych i modemów.