6,226

laborant napisał/a:

Dziś też się zastanawiałem :) Dużo mieli Atari w EG patrząc po tym ile "najmów" wystawia, mogli więc robić swoje. Może klonowali na miejscu AST Turbo (czy które to z owijką na kablu było?).

Długo szukałem ładnego "najma" znalazłem w Australii w stanie nos.
Tak w Australii, mieli rozrzut ;)

6,227

1200-ka to była.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

6,228

??

6,229

tzn. że Amiga 1200 podobno upchnięta była w budę po 800xl. Ale ta buda na lekkim rozciąganiu nad ogniem chyba była :) Niemniej przypadek ciekawy.

PS. Ja najma NOS-a kiedyś negocjowałem z Kanady, ale facet za nic nie chciał zrobić abroad delivery i ktoś z lokalsów podkupił, ale fakt, rozrzut po świecie potężny...

6,230

laborant napisał/a:

Ale ta buda na lekkim rozciąganiu nad ogniem chyba była :)

Płyta A1200 bez portu myszy (w niektórych wersjach płyty jest odpinalny) ma 35cm szerokości. Obudowa 800XL ma 37cm szerokości. Także ten... :-)

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

6,231

Płyta tak, ma odpinane gniazdo na osobnym pcb albo na kablu zależy która rev. Ale klawiatura mocno za długa więc może była od A600 z jakąś przejściówką.

Pamiętasz może te detale, jak to było porzeźbione mniej więcej?

6,232

Niestety, nie pamiętam aż tak.