Witajcie,
wczoraj dostałem 26 letnie Atari 800XL, tkie samo jak miałem w dzieciństwie. Po podłączeniu do zasilacza zapala się czerwona lampka, ale po podłączeniu do TV (LG) przez wejście antenowe nic się nie wyświetla. Przeszedłem przez wszystkie programy i zrobiłem search, ale nie złapał żadnego sygnału. Kabel łączący Atari z telewizorem ma taką puszeczkę bliżej wejścia do komputera. Nie mam na razie magnetofonu ani joyów, ale chciałem chociaż zobaczyć sel test i zrobić jakiś prosty program z indtrukcji:) Komputer został kupiony przez allegro,podobno jest sprawny. Czy ktoś z Was ma jakieś pomysły co może być nie tak (komputer, telewizor, kabel?), co jest najbardziej prawdopodobne i w jakiej kolejności i w jaki sposób powinienem to sprawdzić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam
Generator okładek do kaset Nowy generator okładek na kasety magnetofonowe dla ośmiobitowych komputerów Atari od lexxa.
Nowa wersja emulatora Test7800 - 0.4.3 Eksperymentalny emulator konsoli Atari 7800 w nowej wersji 0.4.3 przynosi kluczowe poprawki w synchronizacji i wydajności.
Fujisan 1.0.3 Wydano nową wersję Fujisan, nowoczesnego frontendu do emulatora Atari800 z wieloma poprawkami i ulepszeniami.
Altirra 4.40 beta 19 Dziewiętnasta beta Altirra, najlepszego emulatora 8-bitowych komputerów Atari, już dostępna!
13. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z kolejną, trzynastą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.