Witam
Mam taką potrzebę: mam rysunek 2D. Trzeba do niego dodać strzałki z wymiarami (kilka sztuk) i zapisać w jakimś znośnym dla świata formacie (np SVG, PDF). Sam AutoCada nie mam ani nawet obsłużyć nie potrafię. Ktoś chętny do pomocy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Elite: Druga wersja demo na Atari 8-bit Brian Reifsnyder opublikował kolejną wersję demonstracyjną portu gry Elite dla Atari 8-bit.
Gopher2600 0.51.0 Potężna lista zmian w emulatorze Atari 2600! Ulepszenia 6507, nagrywanie wideo i wsparcie dla MacOS.
RastaConverter Beta 21 Ilmenit udostępnił kolejną, już 21. wersję rozwojową popularnego narzędzia RastaConverter.
Zmarł Jer Odszedł nasz kolega, encyklopedia wiedzy na temat elektroniki.
20. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z okrągłą, dwudziestą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
atari.area forum » Bałagan » Posiadacz AutoCada potrzebny
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam taką potrzebę: mam rysunek 2D. Trzeba do niego dodać strzałki z wymiarami (kilka sztuk) i zapisać w jakimś znośnym dla świata formacie (np SVG, PDF). Sam AutoCada nie mam ani nawet obsłużyć nie potrafię. Ktoś chętny do pomocy?
Adam, a jaki format ? Free DWG Viewer plus PDFwriter (wirtualna drukarka z eksportem w postscripcie) a na końcu edycja już w pdf-ie.
Niestety, nie testowałem, jak wypluwa do druku - czy jako duża bitmapa, czy postscript.
Corel Draw ma niezły import plików z AutoCAD, prześlij do mnie, spróbuję.
wybierz mnie, wybierz mnie! ;)
Panowie, gdyby to trzeba było tylko przekonwertować, to bym nie miał problemu. Trzeba go jeszcze wyedytować - pododawać strzałki z wymiarami.
Przecież mówię, że zaimportuję, dokonam zmian i odeślę :)
Dely: tylko widzisz, te wymiarowanie trzeba zrobić na podstawie rysunku, tzn. jest to technicznie i wymiarowo poprawny plan, do którego trzeba dodać strzałki z wymiarami których nie znam. Corel da radę?
Corel Draw ma wbudowane narzędzia do wymiarowania. Jeśli zaimportuje przestrzeń wymiarów poprawnie to powinno być w porządku.
A nie łatwiej tak: http://www.a9tech.com/a9cad/
BartoszP: możliwe, ale jeszcze trzeba umieć to użyć, a ja w życiu nie miałem do czynienia z jakąkolwiek aplikacją CADowską :(
A9Cad odpada, nie zaimportował poprawnie pliku.
Podziękowania dla Delego za załatwienie sprawy. Temat można zamknąć.
Podeślij mi. W pracy mam licencjonowanego Autocada 2k5. Zwymiaruję Ci i odeślę, ale dopiero jutro.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Posiadacz AutoCada potrzebny
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 19 zapytań