Tak sobie pomyślałem, mam możliwość wydruku w drukarni offsetowej plakatów (całkowity koszt około 1000 zł). Byłyby to plakaty 4+0 (tzn, pełen kolor) na kredzie 235 lub 250 gram, i tu są dwie opcje: 2 różne wzory po 500 sztuk w formacie A3 lub 500 sztuk jednego wzoru w formacie A2. Jeśli istniała by możliwość - poprosiłbym Delego o przygotowanie grafiki (o ile uda się sfinansować projekt), zasada prosta: jak się zbierze odpowiednia liczba osób, dzięki której uda się sfinansować wydruk - to robię, jak nie - trudno, może zrobię wtedy, kiedy będę bogaty...
Na kiedy
Ewentualny wydruk chciałbym zrobić na Grzybsoniadę (tam mogę też dowieźć), gotowce mogę też oddać w Warszawie, a za dużą namową (i o ile będę dalej pracował tam, gdzie teraz) na trasie Warszawa-Radom-Kielce (tylko w ustalony dzień). Wysyłka, aczkolwiek niechętnie - ale możliwa (dopłata za tubę, jaką wtedy będę musiał nabyć plus koszt wysyłki)
Jaki koszt jednostkowy?
No, myślę, że trzeba tak skalkulować ceny, aby się zamknąć w 10zł za sztukę (komplet w wypadku mniejszych) max. Czyli conajmniej 100 kompletów zamówionych - wtedy mogę zacząć działać. Oczywiście, wersja PDF też będzie dostępna dla wszystkich chętnych - mam nadzieję, że grafik (Dely? Nie pytałem się, czy by coś przygotował, ale mam nadzieję, że tak) się zgodzi.
Co na plakacie
Na pewno logo Atari, ale nie na całość. A poza tym - albo zdjęcia sprzętów, albo jakieś screeny. Rzecz do przedyskutowania.
Ile czasu na decyzję?
Myślę, że 30 dni od teraz wystarczy. Jak się Dely lub kto inny zgodzi zrobić grafikę - będzie chwila na to.
Co chcę z tego mieć?
No, liczę, że po dwie kopie dla mnie i dla grafika wyjdą gratis. Ewentualne nadwyżki spróbuję ewentualnie pchnąć na alledrogo lub innej e-zatoce...
Jeśli ruszy "produkcja", to kiedy i na jakich zasadach?
Jak znajdą się nabywcy na 100 sztuk i zostanie dokonana przedpłata na nie, przynajmniej w wysokości 75% (nie stać mnie na sfinansowanie produkcji teraz). Proszę też o komentarze poniżej.
SQL na Atari 8-bit Nowe narzędzia pozwalają na obsługę baz danych SQL na Atari 8-bit przy użyciu urządzenia FujiNet.
Altirra 4.50 test4 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki interfejsu oraz wsparcie dla środowiska Wine.
8. edycja Atari Homebrew Awards Ruszyło głosowanie na najlepsze gry wydane w 2025 roku na konsole i komputery Atari.
AspeQt-2K26 Nowoczesny fork klasycznego AspeQt wspierający Qt 6 i TNFS
Fujisan 1.1.3 Fujisan 1.1.3 to nowa odsłona emulatora opartego na libatari800, skupiona na integracji z FujiNet.