Świeżo zakupione 520 STE nie chce wyświetlić obrazu. Jak uruchamiam komputer pojawia się biały ekran (około 2 sekund) a potem telewizor informuje o braku sygnału. Sprawdzałem przez composite video. Podłączyłem też przez modulator i to samo. Dioda świeci, stacja startuje i świeci (prosi o dysk). Nie wsadziłem żadnej dyskietki, bo narazie nie posiada, ale wiem że po chwili powinien pojawić się system. Dodatkowo sprawdziłem na wyjściu stereo chinch i wyjściu monitorowym pin2 czy jest dźwięk. Naciskając spację było słychać atarowski poklik. Zauważyłem że ktoś kiedyś chyba wylał kawę, bo widać przy portach drukarki, dysku twardego i monitorowego od strony płyty głównej zaschniętą plamę. czy ktoś wie co może być? W slotach SIMM były 2 kości po 1 MB. Może pamięć jest walnięta? TOS już wyciągałem z podstawek i wsadziłem ponownie, nic to nie dało. Z tymi dużymi układami nie chciałem ryzykować z podważeniem, bo kiedyś pękła mi podstawka na rogu od podważania śrubokrętem.
BurgerTom: teraz na Atari Jaguar Nowa konwersja BurgerTime trafia na Atari Jaguar dzięki pracy twórcy o nicku swapd0.
Altirra 4.50 test 9 Avery Lee udostępnił kolejną wersję testową emulatora Altirra 4.50 z poprawkami w AltirraOS i SAP.
XI. Baskijski Turniej Atari 2600 Relacja z jedenastej edycji baskijskich rozgrywek na konsoli Atari 2600 w Bilbao.
FreeMiNT OS Distro 26.1 Gotowy obraz systemu FreeMiNT dla Atari Falcon i TT.
StellaDS 8.2 Nowa wersja emulatora StellaDS przynosi synchronizację True-Sync i lepszą obsługę kartridżów SB.