http://technowinki.onet.pl/inne/artykul … tykul.html
Moje www
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa beta RastaConvertera Ilmenit udostępnia czternastą betę swojego konwertera grafiki na komputery Atari.
Test7800 0.3.0 Nowa wersja emulatora Atari 7800 przynosi szereg poprawek i ulepszeń.
Defender 1.02 Nowa wersja gry Defender na Atari ST/STE/Falcon030, oparta na oryginalnych kodach z automatu arcade.
Nowe firmware dla A8PicoSIO Nowa wersja oprogramowania dla A8PicoSIO wprowadza obsługę obrazów dysków ATR o sektorach 512-bajtowych.
Mad Pascal 1.7.4 Nowa wersja kompilatora MadPascal przynosi poprawki i optymalizacje
atari.area forum » Miejsca w sieci » Bracia hobbyści
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://technowinki.onet.pl/inne/artykul … tykul.html
http://www.zabytkiinformatyki.edu.pl/in … ;Itemid=69
... to jest dopiero zacna inicjatywa:
SMZI nawiązało współpracę z firmą ELEKTROZŁOM Sp. Z o.o
firma trudniąca sie zbieraniem i przetwarzaniem elektrośmieci, wraz ze Stowarzyszeniem - ratuje zabytki!!
O Firmie
Elektrozłom Sp. z o.o. Zakład Przetwarzania i Odzysku Odpadów Elektrycznych i Elektronicznych powstał w 2006r. w wyniku przekształcenia przedsiębiorstwa Recycling System Zakład Przetwarzania i Odzysku Odpadów Elektrycznych i Elektronicznych s.c. Elektrozłom kontynuuje działania zapoczątkowane przez Recycling System.
Na chwilę obecna wszystkie sprzęty zwiazane z elektroniką informatyczną będą poddawane weryfikacji przez SMZI celem ratowania zabytków.
Wogole fajnie ze ktos sie zajął tematem na powaznie. Pozyskują wsparcie wladz, firm i mediow. Fizyczne muzeum w Polsce jest coraz bardziej realne :)
Ta, ładne foty, ale tekst musiał pisać giertychowy maturzysta.
Na tle ogólno-ekologicznej psychozy, że co stare to trzeba recyklingować/utylizować/neutralizować (niepotrzebne skreślić) dobrze, że istnieją tego typu zapaleńcy. Szczególnie u nas w kraju, gdzie zabytki techniki są traktowane właśnie jak śmieci, a najlepiej jakby się dało na tym zarobić w sposób opisany powyżej (dotyczy to nie tylko zabytków informatyki)
Witajcie - miło nam że o nas piszecie - staramy się działać w taki sposób, aby coś faktycznie z tego było. Wiemy, że nigdy nie dogodzimy wszystkim - początki zawsze są trudne. Nasze Stowarzyszenie powstało po to aby wszyscy kolekcjonerzy mieli swoje miejsce na ziemi w którym to mogliby się pochwalić sprzętem i swoimi dokonaniami. Dlatego serdecznie zapraszam do współtworzenia tego projektu, który nabiera coraz większego pędu. Staramy się popularyzować tzw. RETROSPOTKANIA - na których wszyscy mogą zaprezentować swoje sprzęty.
Wiemy że brakuje nam wiele do ideału - jednak pracujemy nad tym:)
Ta, ładne foty, ale tekst musiał pisać giertychowy maturzysta.
epi - o których tekstach piszesz? bo większość tekstów to działalność ludzi młodych którzy prężnie działają - a niestety nie każdy kto potrafi trzymać lutownicę potrafi profesjonalnie pisać art.
Jeśli udzielisz wskazówek, Ci młodzi ludzie na pewno będą wdzięczni za okazaną pomoc.
Zapraszam Was serdecznie na nasze spotkania i imprezy współorganizowane. Na chwilę obecną nasz "rozkład" niestety trzeba śledzić na FB.
Jeszcze raz pozdrawiam
Krzysiek
EPI - troche pojechal po swojemu. Norma. Zyskuje przy poznaniu ;-)
Co do samego pomyslu - gratuluje odwagi i zapalu !
Zapraszam Was serdecznie na nasze spotkania i imprezy współorganizowane. Na chwilę obecną nasz "rozkład" niestety trzeba śledzić na FB.
Echh kiedys trzeba bedzie skapitulowac i zapisac sie na to FB... A liczylem ze padnie przede mną :P
Miejsce na zbiory mi sie konczy, jak powstanie muzeum to bede mial gdzie wstawic.
:) też myślałem że padnie zanim ja "dojrzeje" do założenia profilu - ale z przyczyn marketingowych wymuszonych na nas przez UWAGA darczyńców (zapisy w umowach) byłem zmuszony do tego kroku.
Myślę że kwestia muzeum w pełni interaktywnego jest bliższa niż rok.
pozdrawiam
Krzysiek
:) też myślałem że padnie zanim ja "dojrzeje" do założenia profilu - ale z przyczyn marketingowych wymuszonych na nas przez UWAGA darczyńców (zapisy w umowach) byłem zmuszony do tego kroku.
Ja rozumiem pęd marketingowcow na FB i rozumiem ze jest to portal spolecznosciowy, ale szlag mnie trafia kiedy zaczyna zastepowac on firmom/organizacjom zwykłą stone domową www. FB moze byc uzupelnieniem integrujacym spolecznosc ale jesli jakies informacje sa dostepne TYLKO tam to jest to strzal w kolano. Szczegolnie, ze paradoksalnie wsrod ludzi zajmujacych sie tematyka retrogamingu opor wobec nowinek i mód marketingowych (a do takich zaliczam FB) jest chyba dosc duzy.
hough :)
Wiesz nosty, ja robię w marketingu to Ci wyjaśnię mechanizm: strona jest cool, można - w przeciwieństwie do strony na FB - zrobić dokładnie wszystko. Portal społecznościowy (nie koniecznie FB) ma jednak jedną fajną rzecz - zgromadzonych już oglądaczy a po zalajkowaniu newsy same do nich trafiają. Stronę trzeba wypozycjonować namówić ludzi do zapisania się do mailingów (a nie jest do proste :) i te mailingi słać , a to kosztuje i tak potem mało kto to czyta.
Jednak w jednym się zgodze - obecnie fanpage na FB dla firmy/organizacji to "cywilizacyjna" konieczność, ale jako uzupełnienie WWW. Ja traktuję ją jak medium - kanał docierania do odbiorców, bardziej blog czy dział news, niż kompletną stronę. Oczywiście jeszcze konkursy itp.
Nie martwcie się - padnie, jednak nie tak szybko. Daję im 2-3 lata od teraz :) Nie będzie to jednak padnięcie na jakie niektórzy liczą - po prostu wejdzie konkurencja i tyle - trzeba im dać trochę czasu na otrząśnięcie się - czy to będzie Google czy Microsoft - w perspektywie czasu technologicznie FB nie ma z nimi szans.
To taka dygresja na boku wybaczcie, możemy podyskutować w Bałaganie ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Miejsca w sieci » Bracia hobbyści
Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 68 zapytań