Programuję w Assemblerze na Atarynkę ,może to jeszcze trochę
beginersko ale, jakoś się rozkręc
Nawiążę kontakt z takimi maniakami jak ja,
szukam procedurek do QA (playery, kompresja, dekompresja... itd)
raphis@wp.pl
:D
nadal żyć !!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
MyAES 0.99 Beta 8 Nowa wersja MyAES z poprawkami błędów
Działające RM800XL! Na X pokazano działającą replikę RM 800XL - to ważny krok w stronę gotowego produktu.
PyDPainter 2.2.0 Pixel art w stylu Deluxe Paint.
SillyVenture 2025SE - nowe wiadomości Ruszyła sekcja regulaminów i uploadu prac. Zaktualizowano regulamin i dodano nową kategorię muzyczną
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Potrzebuję supportu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Programuję w Assemblerze na Atarynkę ,może to jeszcze trochę
beginersko ale, jakoś się rozkręc
Nawiążę kontakt z takimi maniakami jak ja,
szukam procedurek do QA (playery, kompresja, dekompresja... itd)
raphis@wp.pl
:D
Nie to forum! To jest forum sceny 16/32 bit ;)
A co do kodowania, to skoro uzywasz peceta (tak wnioskuje z Twojego innego posta) to polecam X-Asma.
A jak chcesz duzo zrodelek to polecam sorsy Numena :D
Kurs asemblera by TeBe zawiera sporo gotowych procedurek i to jeszcze chyba wytlumaczonych nawet.
Sorsow od Numena to bym nie polecal: autorzy moze potrafia sie w tym rozeznac, ale poczatkujacemu asemblerowcowi zajelo by to pol zycia ;P
Co do np. playerow, to przegladnij rozne scenowe ziny (np. energy). Sporo tego typu rzeczy mozna znalezc.
Powodzenia w nauce 6502. Troche Ci zazdroszcze, bo poznawanie tego procka od zera to swietna frajda :D
jedynie prawdziwym maniakiem, jestem JA :)
wiec jesli masz jakies pytania to pisz, na pewno szybciej odpisze niz Fox-y itp.
a kod Numena nie przegladaj bo sie zniechecisz :)
p.s.
te_be_@poczta.onet.pl
Witam
Co do procedurek jak playery , depakery i inne zrodełka to mogę pomóc..
Raphis: mysle, ze mozesz zadawac pytania takze na forum. Z odpowiedzi skorzystaja takze inni. BTW: tez chetnie pomoge jakby co.
Tak wlasciwie, to chyba po to jest m.in. forum ;)
Atarowcy z reguly to mile ludki i chetnie pomagaja :D
swego czasu myslalem nawet zeby zalozyc podFORUM - kodowanie, myslicie ze to dobry pomysl?
Myślę, że niezły... w zasadzie wystarczy nowy dział. Zobaczymy, jakie będzie zainteresowanie...
Ja mysle, ze jak sie rozwina dyskusje w tym temacie to mozna poprzenosic watki.
swego czasu myslalem nawet zeby zalozyc podFORUM - kodowanie, myslicie ze to dobry pomysl?
Dely: po RSS czas na WIKI. To by było dobre do zrobienia dużego materiału o kodowaniu a nie tylko forum. Tematy z Wikiego będą dostępne cały czas a forum jak to forum ....
Czyli oprocz podforum stanowczo proponuję WIKI
przykład
http://pl.wikipedia.org/
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Potrzebuję supportu
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 41 zapytań