Witam, zrobiłem sobie Sdrive ze względu na koszty i dlatego że miałem w domu trochę części. Jako slotu na kartę użyłem adaptera do kart mikrosd. Po zlutowaniu zostały 2 kable: card i lock, domyśliłem się że card jest od sprawdzania czy karta jest w slocie, więc podpiąłem go pod GND. Dodam że karta ma 4gb, więc utworzyłem partycje fat16 na 450MB i wgrałem SDRIVE.ATR, reszty miejsca nie przydzieliłem. Wkładam kartę uruchamiam atari i świeci się cały czas dioda R.
Kod błędu:
If the green LED stays on after card insertion the system is repeatedly unable to initialize it.
W czym może być problem? Ktoś miał podobny błąd?
Atari na Xenium 2026 Podsumowanie atarowskich produkcji zaprezentowanych podczas tegorocznej edycji imprezy Xenium.
Steem SSE 4.2.1 R1 Ukazała się aktualizacja popularnego emulatora Atari ST/STE z usprawnioną obsługą obrazów STX.
Zelda: Return of the Hylian na Atari ST Krzysztof Jarzyna informuje o pracach nad portem znanej gry z serii Zelda na komputery Atari STE.
Aktualizacja edytora Charsetter Nowe funkcje i usprawnienia w przeglądarkowym edytorze fontów oraz map dla 8-bitowego Atari.
Mad-Pascal 1.7.8 Wydano nową wersję Mad-Pascal 1.7.8 z poprawkami błędów, optymalizacjami i nowymi modułami.