Witam, zrobiłem sobie Sdrive ze względu na koszty i dlatego że miałem w domu trochę części. Jako slotu na kartę użyłem adaptera do kart mikrosd. Po zlutowaniu zostały 2 kable: card i lock, domyśliłem się że card jest od sprawdzania czy karta jest w slocie, więc podpiąłem go pod GND. Dodam że karta ma 4gb, więc utworzyłem partycje fat16 na 450MB i wgrałem SDRIVE.ATR, reszty miejsca nie przydzieliłem. Wkładam kartę uruchamiam atari i świeci się cały czas dioda R.
Kod błędu:
If the green LED stays on after card insertion the system is repeatedly unable to initialize it.
W czym może być problem? Ktoś miał podobny błąd?
BurgerTom: teraz na Atari Jaguar Nowa konwersja BurgerTime trafia na Atari Jaguar dzięki pracy twórcy o nicku swapd0.
Altirra 4.50 test 9 Avery Lee udostępnił kolejną wersję testową emulatora Altirra 4.50 z poprawkami w AltirraOS i SAP.
XI. Baskijski Turniej Atari 2600 Relacja z jedenastej edycji baskijskich rozgrywek na konsoli Atari 2600 w Bilbao.
FreeMiNT OS Distro 26.1 Gotowy obraz systemu FreeMiNT dla Atari Falcon i TT.
StellaDS 8.2 Nowa wersja emulatora StellaDS przynosi synchronizację True-Sync i lepszą obsługę kartridżów SB.