Stacja sama w sobie działa poprawnie. Leżała w szafie. Gdy ją odpaliłem po pół roku coś było nie tak. W momencie gdy podłączam do niej SIO2SD jako dowolny D1: Atari nie bootuje się. Samo SIO2SD działa poprawnie. Sprawdzałem je na Californii Atoma i śmigało jak burza razem na SV2k13. Niestety coś padło w mojej stacji nagle. Coś co odpowiada za wykrywanie kolejnego urządzenia. Po prostu nie widzi SIO2SD (testowałem od D1: do D4: i odpuściłem) mimo, że jest sprawne. Może odpowiada za to jakiś duperel który mogę na szybko wymienić. Sprawdzałem też całość na innym Atari (stock) - sytuacja identyczna. Kabel SIO sprawny. Przegwidałem go na mierniku. Proszę o sugestie który IC, chip lub ewentualnie element powinienem podmienić. Ogólnie będę wdzięczny za wszelakie rady. Pozdrawiam
Generator okładek do kaset Nowy generator okładek na kasety magnetofonowe dla ośmiobitowych komputerów Atari od lexxa.
Nowa wersja emulatora Test7800 - 0.4.3 Eksperymentalny emulator konsoli Atari 7800 w nowej wersji 0.4.3 przynosi kluczowe poprawki w synchronizacji i wydajności.
Fujisan 1.0.3 Wydano nową wersję Fujisan, nowoczesnego frontendu do emulatora Atari800 z wieloma poprawkami i ulepszeniami.
Altirra 4.40 beta 19 Dziewiętnasta beta Altirra, najlepszego emulatora 8-bitowych komputerów Atari, już dostępna!
13. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z kolejną, trzynastą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.