Stacja sama w sobie działa poprawnie. Leżała w szafie. Gdy ją odpaliłem po pół roku coś było nie tak. W momencie gdy podłączam do niej SIO2SD jako dowolny D1: Atari nie bootuje się. Samo SIO2SD działa poprawnie. Sprawdzałem je na Californii Atoma i śmigało jak burza razem na SV2k13. Niestety coś padło w mojej stacji nagle. Coś co odpowiada za wykrywanie kolejnego urządzenia. Po prostu nie widzi SIO2SD (testowałem od D1: do D4: i odpuściłem) mimo, że jest sprawne. Może odpowiada za to jakiś duperel który mogę na szybko wymienić. Sprawdzałem też całość na innym Atari (stock) - sytuacja identyczna. Kabel SIO sprawny. Przegwidałem go na mierniku. Proszę o sugestie który IC, chip lub ewentualnie element powinienem podmienić. Ogólnie będę wdzięczny za wszelakie rady. Pozdrawiam
FiSh 0.70 Bocianu wydał FiSh 0.70, shell ułatwiający przeszukiwanie zasobów serwerów TNFS.
Street Fighter II już na Atari 8-bit! Vega i jego zespół wydali finalną wersję kultowej bijatyki. Wymaga 4MB cartridge i 64KB RAM.
Elite Demo 6 na Atari 8-bit! Trwają prace nad konwersją kultowej gry Elite. Szóste demo wprowadza liczne poprawki błędów.
vbcc v5 dla 6502 Kompilator C vbcc doczekał się piątej wersji dystrybucji dla 6502. Zapewnia dużo szybszą arytmetykę FPU i nowe narzędzia.
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.