Witam po 12latach znalazłem na strychu 2 sztuki atari 800XE kiedy podłączyłem do prądu atari to zapaliła się czerwona dioda
i postanowiłem uruchomić tą maszynę kombinacją option start czy jakoś tak :) i mieniałem obrazu wiec niewidem czy działają bbo niemam kabla do podłączenia ( kiedyś się psuły i mój tato to naprawiał) i mam parę pytań do speców od tych komputerów
1. czy taki kabelek będzie działał ?
http://allegro.pl/kabel-atari-800xl-65x ... 17135.html
2. Jak mogę sprawdzić po uruchomieniu czy ten komputer jest sprawny np są jakieś komendy na np testowanie pamięci ram czy rom
3. podajcie Komedy na odpalanie gier z kaset
4.Jak obstawiacie czy te kasety i atari będzie działać po leżeniu na strychu przez 12 lat w zakurzonej reklamówce :(
5.O golnie proszę was o podstawowe kroki jak się umiejętnie z tym komputerem obchodzić
6.Czy dorwę sprawny magnetofon za 30zl ?
HDDRIVER 13.01 Aktualizacja HDDRIVER przynosi poprawki dla HDDRUTIL oraz lepszą obsługę szybkiego sprzętu.
192p Test Suite dla 8-bitowego Atari Nowy program do testowania i kalibracji obrazu dla Atari XL/XE od HanJammera.
Atari800 7.0.0 Pierwsza wersja emulatora z funkcją pobierania z sieci i mnóstwem nowości.
Obrazy w 1024 kolorach na VBXE Nowy konwerter i przeglądarka obrazów dla rozszerzenia VBXE pozwalają wyświetlić aż 1024 kolory.
Gearlynx 1.2.15 Emulator Atari Lynx doczekał się ważnej aktualizacji z wieloma nowymi funkcjami.