Co prawda nie moje to demo (choć podobna kwestia na atarionline.pl kiedyś była omawiana w kontekście mojej produkcji) - ale sądzę - nie dajmy się zwariować. Moje dema wymagają oryginalnego ROMu - wiem o tym, znam skutki i nie mam zamiaru tego zmieniać.
Podobnie to widzę z procesorem. Pomijając osobiste kodera odczucie - skoro demo działa na podstawowym procesorze (6502C), to już bym nie angażował się w poprawki na 65816.
Nie chcę flame'a rozkręcać (do czego tu blisko), ale z drugiej strony - niech każdy będzie świadom skutków zmiany sprzętu.
Harmonogram Lost Party 2026 Poznaj szczegółowy plan kultowego zlotu demoscenowego Lost Party 2026 w Licheniu Starym.
Drwal 1.3 od Larka Nowa wersja gry Drwal przynosi poprawki w algorytmach i balansie rozgrywki.
FujiGPT - klient LLM dla Atari XL/XE FujiGPT pozwala na rozmowę z modelami językowymi na klasycznych ośmiobitowych komputerach Atari.
ABBUC Creative i Application Contest Poznaliśmy oficjalne wyniki konkursów Creative oraz Application Contest organizowanych przez ABBUC.
Echa Sommarhack 2026 Zakończył się szwedzki zlot Sommarhack 2026. Dead Hackers Society zachwyca nowym demem na Atari STE.