Witam serdecznie wszystkich ataromaniaków.
Po 24 latach wykopałem z samego dna szafy dawno zapomniane Atari 800 XL z napędem 1050 Top-Drive. Postanowiłem zarchiwizować wszystkie posiadane dyskietki. Zaopatrzyłem się w moduł Sio2sd i przystąpiłem do pracy. Wszystko ładnie poszło z jednym wyjątkiem. Moja dawniej ulubiona gra Phantasie v. 1.3 PL nie da się poprawnie skopiować do ATR. Pierwsza dyskietka jest zabezpieczona badsectorem lub czymś podobnym. Szukając po necie dowiedziałem się tylko, że do formatu ATR tego nie przeniosę. Chciałbym, żeby to zadziałało z Sio2sd. Czy jakaś życzliwa atarodusza pomoże rozwiązać problem?
FujiNetChat: Nowy klient IRC dla Atari Pierwsza publiczna wersja alfa FujiNetChat, nowoczesnego klienta IRC wykorzystującego interfejs FujiNet.
Gearlynx 1.2.2 Gearlynx doczekał się aktualizacji. Wprowadzono podgląd SCB, wyszukiwanie w pamięci oraz poprawki.
Wyniki FujiCup 2025 Poznaliśmy najlepsze gry na 8-bitowe Atari wydane w 2025 roku według jury oraz publiczności.
Wyniki konkursu i gala FujiCup 2025 Poznaj zwycięzców dorocznego turnieju FujiCup 2025 wspierającego twórców gier na Atari XL/XE.
Fujisan 1.1.8 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi wsparcie dla FastBasic oraz poprawki błędów w obsłudze dźwięku.