Cześć
W czasach mody na retro pojawiają się rożne publikacje dotyczące kultowych maszyn, które używamy. Chodzi o publikacje w naszym języku, czy Wy też macie potrzebę, chęć poczytania po polsku o Atari? Swego czasu czytałem papierowe PPA, zdarzyło mi się pomagać przy tekstach na Speccy.pl, zamówiłem podręcznik o MorphOS-ie. Brakuje mi książki/podręcznika o Atari ST/STE, TOS, w ojczystym języku, który uwzględniałby nowinki techniczne (np. od Lotharka), zmiany w TOS. Dla tych co napiszą masz forum, odpowiem, ale ja wolę papier w twardej okładce stojący na półce. Mogłoby tez ukazywać się czasopismo o Atari ogólnie (małe/duże i wszystko co z nim związane), zamiast wydawać kasę na jakiegoś Playboya lepiej w pewnym wieku mieć inne hobby. :D
Nowa wersja emulatora Test7800 - 0.4.3 Eksperymentalny emulator konsoli Atari 7800 w nowej wersji 0.4.3 przynosi kluczowe poprawki w synchronizacji i wydajności.
Fujisan 1.0.3 Wydano nową wersję Fujisan, nowoczesnego frontendu do emulatora Atari800 z wieloma poprawkami i ulepszeniami.
Altirra 4.40 beta 19 Dziewiętnasta beta Altirra, najlepszego emulatora 8-bitowych komputerów Atari, już dostępna!
13. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z kolejną, trzynastą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
Fujisan 1.0.2 Projekt frontendu do Atari800 otrzymał aktualizację.