Mam problem z monitorem jak w temacie. Obraz roluje z góry do dołu, albo z dołu do góry - w zależności od tego jak pokręcę potencjometrem V.Hold. Da się na chwile to zatrzymać, ale trzeba dosłownie muskać ten potencjometr, niestety za chwilę obraz znów powoli zaczyna "spadać".
Postanowiłem więc wymienić ten POT. Problem w tym, że nie wiem co to za potencjometr, ponieważ jest na nim nietypowe oznaczenie (nie jestem elektronikiem, więc dla mnie nietypowe), a mianowicie 4.7KB (w service manual'u też jest 4.7 KB). Czy pomimo, że jest to KB jest to po prostu 4.7 kiloohma? Tyle, że w SM przy innych POT-ach jest jednak oznaczenie K ohm...
zeST 20250627 - Atari ST w FPGA z turbo! Nowa wersja zeST z trybem turbo 50 MHz i poprawkami Shiftera i MFP
UltraSatan - firmware 1.30 Nowa wersja firmware dla UltraSatana wspiera nowoczesne karty SDHC i SDXC
53 lata marki Atari 53 lata od założenia Atari - firmy, która odmieniła świat gier i komputerów.
Odtwarzanie układów z Atari Falcon Trwa zbiórka na odtworzenie chipów Videl, Combel i SDMA z Atari Falcon
onEscape extEnded and reWorked Poison prezentuje rozszerzoną i poprawioną ścieżkę dźwiękową z gry onEscape.